Редакція журналу «Охорона праці»

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

10.10.2022

10 жовтня за ініціативи ВООЗ ми відзначаємо Всесвітній день психічного здоров’я. В Україні цей день відзначають з 1992 року. Цього року Всесвітній день психічного здоров’я припав на період збройної агресії рф та пандемії COVID-19, які різко змінили наше життя.

За даними ВООЗ, на психічні захворювання у світі страждають понад 450 мільйонів людей. А отже, важливими завданнями є скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості, вживання психотропних речовин, самогубств, допомога людям, що страждають на психічні розлади, поширення інформації про ефективні методи профілактики, лікування і запобігання психічним відхиленням, соціальна адаптація.

Психічне здоров’я має велику цінність, оскільки воно співвідноситься з самою суттю того, що робить нас людьми: тим, як ми взаємодіємо, спілкуємося, вчимося, працюємо і переживаємо страждання і щастя. Воно має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної людини зробити внесок в життя суспільства. Заходи щодо забезпечення психічного здоров’я дуже важливі для перемоги над агресором і подальшого відновлення мирного життя. 

Будьте уважні один до одного та бережіть своє психічне здоров’я.

Нагадуємо, що 7 листопада Стартує ЄВРОПЕЙСЬКА ШКОЛА КЕРУВАННЯ РИЗИКАМИ ДЖАННЕТ АРШИМОВОЇ, в межах якої психічному здоров’ю буде присвячено цілий модуль Ментальне здоров’я та психологічна безпека.
Тож реєструйтеся, навчайтеся та будьте здорові!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»