Єрмолова Юлія

Як укріпити здоров’я, працюючи віддалено

03.01.2021

2020 рік уніс значні корективи в наш звичний спосіб життя. Пандемія COVID-19 змусила людину максимально ізолюватися від навколишнього світу й уникати соціальних контактів. Така необхідність багатьох із нас спонукала у своїй домівці поєднувати особисте життя та виконання трудових обов’язків.  Як у такій ситуації зберегти й укріпити здоров’я? Ось декілька порад.

Зволожувач повітря

Із настанням холодів в оселях вмикають опалення та обігрівачі. Зазвичай, щоб зберегти тепло, вікна тримають зачиненими. Через це в приміщенні знижується вологість повітря та збільшується кількість пилу, бактерій, вірусів. Сухе повітря призводить до пересихання та навіть утворення тріщин слизових оболонок рота, носа, горла. Через такі мікротріщини в організм проникають віруси та шкідливі бактерії, наражаючи людину на ризик захворіти.

Тому для профілактики гострих респіраторних захворювань у дітей та дорослих важливо зволожувати повітря. Ліпше це робити за допомогою спеціального пристрою з ультразвуковою технологією зволоження і вбудованим гігрометром. Такий зволожувач автоматично підтримує сталий рівень зволоження (оптимальний рівень має становити не менше ніж 50%).

Очищувач повітря

Віднедавна вчені багатьох країн б’ють на сполох з приводу шкідливого для здоров’я людини впливу мікрочастинок розміром pm2,5 і pm10, яких особливо багато в приміщеннях офісів та осель. Вони небезпечні тим, що легко проникають у легені та кров і можуть викликати запальні процеси і хронічні захворювання.

Позбутися цих мікрочастинок допоможе очищувач повітря. Наприклад, такий, що має вугільний або фотокаталітичний фільтр.

Але не треба забувати й про періодичне провітрювання. Адже в приміщенні повітря завжди більш забруднене, ніж на вулиці, навіть якщо поряд автомагістраль.

Повний текст статт читайте у Кабінеті ОП

Експерт Єрмолова Юлія