Колесник Сергій

Знову про ризики, пов’язані з вибуховими предметами

11.07.2022

Журнал «Охорона праці» подовжує інформувати керівників та спеціалістів з охорони праці підприємств, а також всіх бажаючих про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними залишками війни.

1-го та 8-го липня 2022 р. за сприяння Європейського співтовариства з охорони праці  (ESOSH) та журналу «Охорона праці» фахівці Міжнародної незалежної гуманітарної організації «Представництво Данської ради у справах біженців в Україні (ДРБ)» провели серію спеціальних онлайн-сесій з інформування про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни, розв’язаної рф проти України.

Під час сесії увагу слухачів зосереджено на видах вибухонебезпечних предметів, ризиках, які вони можуть нести, можливих наслідках та травмуваннях внаслідок їх вибуху. Йшлося про локації, де потенційно можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети, про індикатори, які вказують на вибухонебезпечні території, про дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та загалом про алгоритм безпечної поведінки. Учасники вебінару ознайомились з типами травм, які виникають внаслідок вибуху небезпечних предметів, порядком надання домедичної допомоги та з інших питань.

Вебінар проходив на платформі Misrosoft Teams та викликав великий інтерес в учасників зустрічей. Спікери відповіли на запитання, які надійшли в процесі заходу. Загалом у вебінарах прийняли участь понад 100 учасників.

Довідково:

ДРБ з 1956 р. працює в країнах, де проходили або проходять військові конфлікти, для підвищення поінформованості населення про мінні ризики та безпечну поведінку. Україні ДРБ допомагає з 2015 р., її діяльність сертифікована Міноборони України за фінансової підтримки Європейського Союзу, Шведського агентства міжнародного розвитку (SIDA), Міністерства Європи та Центру криз та підтримки (CSC) Міністерства закордонних справ Франції, Міністерства закордонних справ Фінляндії та Управління з вилучення та скорочення озброєнь у Бюро військово-політичних питань (PM/WRA) Державного департаменту США.

Кореспондент Колесник Сергій