Редакція журналу «Охорона праці»

Впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці

08.12.2021

Нещодавно Мінекономіки затвердило порядок впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці, що є альтернативним і дозволяє значно спростити ведення документації.  А вже 7 грудня в Мінекономіки відбулася зустріч представників Мінекономіки, Держпраці України, ФПУ, ФРУ, журналу «Охорона праці» і ESOSH. Обговорювали актуальні питання перспектив впровадження електронного документообігу в охороні праці в Україні.  Говорили  не  лише про плани,   а про реальні практики електронного документообігу, зокрема, у   навчанні,  перевірці знань з питань БЗР, проведенні інструктажів, оформленні нарядів-допусків, обліку засобів захисту та спецодягу.

Керівники служб охорони праці Нова пошта, Арселор Міттал, Укрнафта, Укрпошта, Кернел  презентували власний досвід впровадження цифрових технологій. Учасники зустрічі   звернули увагу на те, які правові колізії можуть при цьому виникати, як діяти, щоб  впровадження електронного документообігу відбувалося на якісному рівні.  

Після брифінгу в Мінекономіки у редакції журналу відбувся відкритий вебінар  на платформі Zoom та ФБ.  Питання перспектив впровадження електронного документообігу в охороні праці викликали  великий  інтерес у його учасників, і разом  з тим велику купу запитань і застережень.

Фахівці з охорони праці небайдужі до теми цифровізації, і це добра новина. Отже, у цифровізації справді є перспективи.

Більш розгорнуто про  електронний документообіг у сфері БЗР читайте у  2022 р. у  журналі №1. 

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»