Редакція журналу «Охорона праці»

Відбудова зруйнованої інфраструктури. Перспективи. Виклики. Трансформація

24.08.2023

Питання відбудови України з кожним днем набуває дедалі більшої актуальності. За даними спільної оцінки, оприлюдненої Урядом України, Групою Світового банку, Європейською Комісією та ООН 23 березня 2023 року, потреби України на відновлення та відбудову збільшилися до 411 млрд доларів США.

За інформацією Kyiv School of Economics, сума прямих збитків, завданих інфраструктурі нашої країни під час війни, станом на 24 березня 2023 року досягла 63 млрд доларів США, або 1,8 трлн гривень.

Від початку неспровокованої та невиправданої ­повномасштабної військової агресії росії проти України пошкоджено або зруйновано щонайменше 4431 житловий будинок, 92 заводи/підприємства, 378 закладів освіти, 138 закладів охорони здоров’я, 8 цивільних ­аеропортів і 10 військових аеродромів, 7 ТЕС/ГЕС тощо.

Процес реконструкції та відновлення цих об’єктів розтягнеться на 10 років і потребуватиме як державних, так і приватних коштів.

Основним джерелом фінансування робіт з відновлення та реконструкції України є міжнародні донорські організації. Водночас, надаючи кошти на зазначені цілі, міжнародні донори справедливо вимагають виконання відповідних специфічних вимог і дотримання стандартів від будівельних компаній під час ­вибору ­підрядника будівництва та безпосереднього виконання будівельних робіт.

Ці вимоги дещо незнайомі й нові для вітчизняних компаній і тому потребують від останніх швидкої транс­формації заради утримання та подальшого розвитку на будівельному ринку.

Науково-виробничий журнал «Охорона праці» розпочав цикл вебінарів, на яких розглядають питання щодо інформування та роз’яснення підприємствам будівельної галузі вимог міжнародних ­донорів з питань охорони праці та захисту навколишнього природного середовища під час виконання/реалізації будівельних проєктів, для здобуття знань фахівцями та майбутньої успішної участі буд­організацій у відповідних тендерних процедурах.

Якщо ваша будівельна компанія має достатній ­ресурс і зацікавлена у відбудові зруйнованої інфраструктури України – запрошуємо вас узяти участь у вебінарі на зазначену тему, який відбудеться у вересні.

Під час нашої зустрічі ви дізнаєтеся:

  • як працює «механізм» надання міжнародної ­допомоги;
  • яка «дорожня карта» процесу реалізації будівельного проєкту;
  • які вимоги міжнародних організацій з питань охорони праці та захисту навколишнього природного середовища під час реалізації будівельних проєктів;
  • які вимоги міжнародних організацій з питань охорони праці та захисту навколишнього природного середовища під час проведення тендерних процедур з реалізації будівельних проєктів.

Отримана інформація допоможе вашій компанії стати більш підготовленою, обізнаною та конкурентною порівняно з іншими претендентами під час участі у тендерах з вибору будівельних підрядників. Ви обов’язково досягнете успіху завдяки здобутим знанням і впровадженню корисних трансформаційних поліпшень на вашому підприємстві.

Зареєструватися на вебінар 

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»