Редакція журналу «Охорона праці»

В Україну прибув новий координатор

16.11.2021

В Україну прибув новий координатор проєкту Євросоюзу та Міжнародної організації праці (ЄС-МОП) «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» Жолт Дудаш.

Він замінив свого попередника Антоніу Сантуша, який обіймав посаду впродовж останніх чоти

ох років.

Жолт Дудаш має понад 11 років досвіду роботи в МОП:

  • Головний технічний радник із питань покращення дотримання трудового законодавства, трудових відносин і соціального діалогу в Грузії, включно з відновленням інспекції праці, розробленням та ухваленням Закону про БЗР тощо
  • Член групи МОП із моніторингу дитячої праці на збиранні бавовни в Узбекистані
  • Головний технічний радник у консорціумі з протидії торгівлі людьми МОП-ОБСЄ-МОМ-МЦРМП на Кавказі (Вірменія, Азербайджан, Грузія)
  • Понад 11 років досвіду роботи в Міжнародному русі Червоного Хреста й Червоного Півмісяця
  • Магістр економіки

Його дебютом в Україні стала участь у ІІІ Міжнародній будівельній конференції «Безпека праці в будівництві: практики, технології, інновації», організаторами якої були журнал «Охорона праці» та Профспілка працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів.

15 листопада відбулася зустріч Жолта Дудаша з вітчизняними фахівцями та експертами. Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH) представляли Ольга Богданова, Сергій Росс, Тетяна Годяк, Світлана Сокуренко та Михайло Сьомін; Міжнародну організацію праці (МОП) – Інна Голюк та Софія Литвин. Дмитро Матвійчук приймав гостей у редакції журналу «Охорона праці».

Під час зустрічі обговорювали сильні позиції України з безпеки та охорони праці, впровадження проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» та роботу з документацією європейського формату. Ознайомилися з такими проєктами журналу, як «Лідер року» та «Охорона праці очима дітей». Розглянули проєкти ESOSH – Тренінги, Рух за безпечну працю  та проєкти зі студентами. Було презентовано 11-й номер журналу «Охорона праці». 

На думку пана Жолта, отримана інформація дуже важлива для його якнайшвидшого входження в курс справ та організації робочого процесу. Він високо оцінив зустріч із колегами.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»