Фандєєв Олександр

Трудоголіки ризикують

28.02.2023

Прагнення підкорити кар’єрні вершини та досягти успіху – похвальне! Проте не треба забувати про ризики. Згідно з науковими дослідженнями, близько 80% трудоголіків стикаються із серйозними проб­лемами зі здоров’ям. Що загрожує людям, які готові працювати нерідко без повноцінного сну й відпо­чинку? Надмірна активність вимагає періодичного розслаблення. І не завжди трудоголіки роблять це за допомогою спорту чи прогулянок. Британські вчені дослідили, що кожен третій «найкращий співробітник місяця» віддає перевагу проведенню вихідних днів у товаристві з алкоголем.

Ще одна серйозна загроза, яка виникає, якщо не давати мозку відпочити, – імовірний розвиток депресії. Згідно з тією ж британською статистикою, апатія й депресія – звичний стан людей, які звикли працювати не менше ніж 48 годин на тиждень. Водночас найбільше проблем психологічного характеру спостерігається в офісних співробітників середньої ланки.

Невтішним фактом є й те, що приблизно 45% трудоголіків стикаються із захворюваннями серцево-судинної системи. Зазвичай захворювання серця виявляють у людей, які працюють по 12 годин на добу п’ять-шість днів на тиждень. Фахівці попереджають, що такий напружений графік завдає шкоди не тільки нашому головному «мотору», а й психічному здоров’ю. Організму потрібно щоденне восьмигодинне відновлення, яке може дати тільки якісний сон.

За матеріалами ЗМІ, фото з інтернету

Журналіст Фандєєв Олександр