Редакція журналу «Охорона праці»

Судимося з державою

22.08.2021

В колективі редакції журналу Охорона праці відзначили З0-РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ.

Виступили усі, отримали премії, відзнаки, подяки. Свято значиме і важливе. Відзначається в умовах війни і це додає події особливе забарвлення і почуття.

Але війна ведеться не лише на передовій на сході України. Боротьба за справедливість, за державу пронизує усі суспільні структури, процеси. І тут ворог не менш небезпечний (простіть воїни-герої), ніж на фронті. Колектив редакції з сумом обговорив ситуації навколо редакції, яка склалась на 30-ому році незалежності.

27 років журнал виконує місію щодо створення безпеки для людей праці. В рамках спеціального закону провели реформування друкованого ЗМІ, виконали усі вимоги, отримали усі погодження, рішення, зобов'язання  від держави … Державний орган визначив місце знаходження правонаступника ДП «Редакція журналу «Охорона праці» - ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці». Згідно цих рішень приміщення редакції, яке колектив придбав за свої кошти(!), мало б бути передано на 15 років в оренду на пільговій основі.

І що?...

Черговий раз державні чиновники обманули колектив. Уже ТРИ РОКИ ходимо по судах, судимося з державою. Позиція державних органів: в одній справі вимога до суду - виселити редакцію, оскільки немає договору оренди, а ось в позовній заяві редакції щодо зобов’язання підписати договір оренди – позиція державних органів – відмовити у підписанні договору оренди. Здоровий глузд тут не працює, зрозуміти це нереально. Дійшла справа до ВСУ. Реформи, інвестиції, рух до ЄВРОПИ!!!! Про що ми говоримо?!

Але колектив редакції бореться.  Стоїмо проти державних органів, але саме за державу, за яку прикро. Чи є тут логіка і здоровий глузд? Є!!!! Маємо нарешті законне рішення суду першої інстанції: виселити не можна редакцію, аргументи позивача (державних органів) необґрунтовані. Докази редакції переконливі щодо своїх прав.

Кому це усе потрібно??? Невже позивачі підуть на апеляцію??? Цинізму немає меж.

БОРЕМОСЯ! Борітеся і поборете!!!! СЛАВА УКРАЇНІ!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»