Колесник Сергій

Східне міжрегіональне управління Держпраці – жодної паніки

11.03.2022

Начальник Східного міжрегіонального управління Держпраці В’ячеслав Король повідомив, що станом на 11.03.2022, незважаючи на активні бойові дії в регіоні, працівники управління виконують свої обов’язки. Із 319 осіб штату 248 працюють, решта – у відпустці або переїхали у безпечніші регіони країни.

Керівники управління, а це понад 10 осіб, перебувають у робочий час на своїх робочих місцях, решта – працюють дистанційно, але це також активна робота. На сьогодні управління створило дві комісії зі спеціального розслідування нещасних випадків на виробництві, зокрема одного зі смертельним наслідком, що сталися внаслідок бойових дій. Відділ гігієни праці, як і до війни, розслідує випадки профзахворювань, контролює медогляди працівників тощо.

Спеціалісти відділу гірничого нагляду постійно проводять моніторинг роботи шахт, які працюють, незважаючи на небезпеку. Через пошкодження ЛЕП немає електропостачання на чотирьох шахтах Лисичанська, але продовжують працювати гірники в Білозерці, Добропіллі, Лиманському, Курахівці, інших населених пунктах Донеччини та Луганщини. Спеціалісти відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки беруть участь в організації відновлення роботи магістрального газопроводу Донецьк-Маріуполь, пошкодженого внаслідок бомбардування.

В Управлінні підтримують щоденний зв'язок зі своїми працівниками. Так, лише 11.03 вийшли на зав’язок фахівці з Маріуполя, від яких не було інформації протягом семи діб. На щастя, усі працівники живі, хоча більшу частину дня і ночі проводять в укриттях, а місто-герой Маріуполь залишається без тепло-, водо-, газо-, електропостачання, зв’язку та інших джерел життєзабезпечення.

На жаль, на сьогодні не встановлено зв'язок з 28 працівниками управління, залишається складною ситуація в Лисичанську. Трохи спокійніше в Покровську та Краматорську, хоча, зрозуміло, загострення ситуації і тут можливе у будь-який час.

Кореспондент Колесник Сергій