Редакція журналу «Охорона праці»

Розгляд законопроєкту про БЗР знову перенесуть?

08.12.2022

У Державній службі України з питань праці 31 жовтня відбулося засідання Громадської ради (далі – ГР), на якому були присутні заступник Голови ФПУ, член колегії Держпраці ­Василь ­Андреєв (онлайн), Голова ГР Валентин ­Маціяшко та інші члени ГР.

Під час засідання було розглянуто проєкти наказів Мінекономіки «Про затвердження Правил безпеки під час поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення» та «Про затвердження Правил безпеки у вугільних шахтах». Також обговорювали зміни до наказу Держнагляд­охоронпраці від 26 січня 2005 року № 15 «Типове положення про проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».

Голова ГР В. Маціяшко розповів про її роботу під час воєнного стану та План роботи на ІІ півріччя 2022 р. Наголосив на потребі перенесення на наступний рік розгляду проєкту Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі», до якого члени ГР висловлювали критичні зауваження та надали суттєві пропозиції.

За результатами обговорення ГР прийнято рішення підтримати проєкти нормативних правових актів та продовжити роботу над законопроєктом.

За матеріалами Держпраці

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»