Редакція журналу «Охорона праці»

Представляємо переможців конкурсу «Лідер року» – 2021: ПрАТ «Київський КПК»

01.06.2021

У номінації «Краще підприємство з упровадження системи управління ризиками» за результатами роботи у 2020 році переконливу перемогу здобуло ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат».

Конкурс «ЛІДЕР РОКУ у сфері управління ризиками» журнал «Охорона праці» започаткував у 2014 році. За минулі роки переможцями конкурсу стали: 18 підприємств і 19 фахівців. Цього року до лав лідерів вступили ще два підприємства і троє фахівців.

У 2018 році на Київському КПК визначили амбітне завдання – реформувати й модернізувати діючу СУОП відповідно до стандарту ISO 45001. Це передбачало впровадження системи управління безпекою праці та здоров’я працівників на основі оцінки та керування професійними ризиками.

Керівники Київського КПК і спеціалісти з охорони праці на чолі з головним інженером з ОП та навколишнього середовища Анатолієм Севруком пройшли кілька етапів навчання, у тому числі на базі Академії управління ризиками в системах менеджменту при журналі «Охорона праці». За допомогою експертів журналу «Охорона праці», зокрема міжнародного аудитора Віталія Цопи, провели навчання працівників вимог стандарту, впровадили необхідні процедури, розробили політику підприємства у сфері охорони здоров’я і безпеки праці.

Крім того, для збереження провідних позицій серед найбільших підприємств у Європі з випуску продукції із вторинної сировини на комбінаті впроваджена і вдосконалюється інтегрована система управління якістю, довкіллям та безпекою продукції відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, FSSC 22000.

ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат» – одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції, є частиною австрійської компанії Pulp Mill Holding. У загальному випуску целюлозно-паперової продукції в Україні частка комбінату становить близько 30%. Основною сировиною для виробництва є макулатура. Потужність із переробки вторинної сировини – понад 1500 т на добу. На комбінаті приблизно 2000 штатних працівників і майже 1000 працівників підрядних організацій.


У січні 2021 року підприємство успішно пройшло аудит та отримало сертифікат про впровадження системи менеджменту охорони здоров’я і безпеки праці за стандартом ISO 45001:2018.

З чим ми і вітаємо ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат»!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»