Редакція журналу «Охорона праці»

Працюємо у штатному режимі

11.03.2022

В Україні триває п’ятнадцята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

У Харкові та Харківській області не припиняються авіанальоти та обстріли житлових кварталів. Від вибухів та руйнувань страждають усі комунікації.

Комунальні підприємства Харківщини, зокрема КП «Харківводоканал», АТ «Харківгаз», АТ «Харківміськгаз» та АТ «Харківобленерго», незважаючи на воєнний час, продовжують свою роботу у штатному режимі, щоб відновлювати газопостачання, електропостачання та водопостачання для мешканців міста й області.

В АТ «Харківводоканал» зазначають, що авіанальоти та вибухи спричиняють порушення роботи станцій, що подають електроенергію, у зв’язку з чим падає напруга на насосних агрегатах підприємства. Також вибухи призводять до пошкодження мереж водопостачання та водовідведення. Ремонтні бригади роблять усе можливе для відновлення водопостачання у будинках харків’ян, втім через складну ситуацію не завжди це можливо зробити оперативно.

Триває відновлення газопостачання та електропостачання у деяких районах Харкова та області – газовикам та енергетикам вдалося частково відновити газопостачання та електропостачання у районах Харківської області, де було пошкоджено газопровід та електромережу внаслідок військових дій.

Своєю чергою, АТ «Харківобленерго» звертається до харків'ян з проханням набратися терпіння та з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. На підприємстві зазначають, що знають про всі аварійні відключення. Через бойові дії енергетики поки що не мають змоги дістатися до місця пошкодження без небезпеки для життя, але відновлять електропостачання за першої можливості.

У Харкові рятувальники, волонтери та комунальники працюють також над розчищенням завалів зруйнованих житлових будинків та адміністративних будівель.

Можна сказати без перебільшення: сьогодні ремонтники справжні герої!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»