Редакція журналу «Охорона праці»

Перші переможці

02.03.2023

У трьох областях, на які поширюється юрисдикція Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, визначено переможців регіонального туру конкурсу дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей".

Понад 1,5 тисячі юних художників Полтавщини, Сумщини та Харківщини цього року долучились до Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»-2023.

Журі, у складі яких були представники управлінь інспекційної діяльності Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці, соціальних партнерів, навчальних закладів, об’єднань роботодавців та профспілок, розглядали роботи, які надійшли також і з Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Була навіть одна робота з Донецької області, Бахмутського району.

Така активність дітей достеменно свідчить про їх інтерес до питань охорони праці, а також усвідомлення необхідності та важливості вивчення і додержання правил безпеки у всіх сферах життя.

Найбільша кількість малюнків цього року відображала вплив агресивної війни росії проти України на безпеку людської діяльності. Та не менше робіт учасників було присвячено воїнам та волонтерам, які боронять нашу Батьківщину, дозволяючи нам жити мирним життям і дбати про виховання наступного покоління.

Вітаємо переможців, котрі будуть представляти Полтавщину у фінальному турі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка.

Перша група (6 – 10 років):

  • І місце – Лія Загорова, «Знає кожне дитя: безпека рятує життя» (ЗДО «Чебурашка», м. Горішні Плавні, викладач – Наталія Мироненко);
  • ІІ місце – Аліна Полесовщикова, «Дитинство вкрадене війною» (СЗОШ №4, м. Горішні Плавні, викладач – Альона Манюненко);
  • ІІІ місце – Віктор Гаринець, «Безпека праці – безпека життя» (Коломацька ЗОШ, с. Степне, викладач – Ольга Лось).

Друга група (11 – 14 років):

  • І місце – Софія Крижня, «Селянине, пропусти спочатку мене» (Семенівський ліцей №2, викладач – Жанна Романенко);
  • ІІ місце – Владислав Каптан, «Правила безпеки знай і в біду не потрапляй» (Максимівська гімназія Піщанської сільської ради, викладач – Тетяна Каптан);
  • ІІІ місце – Наталія Савосько, «Вплив агресивної війни росії проти України» (Ісківська ЗОШ Лубенської міської ради, викладач – Наталія Лябах).

Третя група (15 – 18 років):

  • І місце – Назар Аленін, «Війна – це завжди втрати» (ДНЗ «Електрорадіотехнічний ліцей м. Полтави», викладач – Владислав Халітов);
  • ІІ місце – Марина Соппа, «Небезпечна сівба» (ліцей №21 «Надворсклянський», м. Полтава, викладач – Олена Костенко).
  • ІІІ місце – Вікторія Краплина, «Оберіг нації» (Глобинський ліцей №1, викладач – Вікторія Кошиль).

http://surl.li/fdhdm

Джерело

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»