Фандєєв Олександр

П’ять тисяч окулярів від Альянсу допомоги

26.05.2023

Рашистська недоімперія очікувала, що підтримка України з боку цивілізованого світу на другому році війни ослабне ­через втому. Не дочекаються. Співвітчизники, наші друзі та партнери за кордоном не втомлюються допомагати. Зброєю, фінансово, технікою, обладнанням, матеріалами, засобами захисту.

Нещодавно українські та німецькі фахівці з охорони праці передали Головному управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України у м. Києві 50 коробок із захисними окулярами Wesion20, загалом 5 тис. штук.

Гуманітарну допомогу організував Альянс допомоги українським працівникам. Цей спільний проєкт створили Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH) та Об’єднання з безпеки, гігієни праці та охорони навколишнього середовища на виробництві Німеччини (VDSI), яке очолює ­професор, д-р Арно Вебер. Слід зазначити, що внесок у зміцнення безпеки праці українських рятувальників став можливим також завдяки німецькій компанії Sauer product GmbH (керівник Мартін ­Зауер), що надала окуляри альянсу на благодійній основі.

За словами голови правління ESOSH Ольги Богданової, українські пожежники, рятувальники, енергетики, комунальники та інші працівники, незважаючи на скрутне матеріально-технічне забезпечення та небезпеку критичного рівня, пов’язану з нападом рф на Україну, самовіддано виконують свої професійні обов’язки, часто-густо на межі можливостей. Альянс допомоги створений для підтримки українських працівників небайдужими громадянами дружніх країн та надання конкретної допомоги, спрямованої на захист їхнього здоров’я та життя.

Журнал поцікавився, як відреагували київські рятувальники на подарунок і як вони застосовують захисні окуляри. У ГУ ДСНС України у м. Києві розповіли, що вже забезпечили окулярами рятувальників для виконання робіт із розбору завалів, ремонтних робіт техніки в підрозділі, а також проведення робіт, пов’язаних із хімічними реагентами, зокрема дезінфекції. Працівники оцінили високу якість і надійність Wesion20 та зазначили, що вони забезпечують значну площу захисту органів ­зору й обличчя від небезпечного механічного впливу, у них немає викривлення, а це сприяє належному огляду площі виконання робіт.

Від імені всіх київських рятувальників начальник ГУ ДСНС України у м. Києві Сергій ­Криво­шликов висловив щиру вдячність «за надану допомогу засобами захисту органів зору, які сприяють підвищенню рівня безпеки рятувальників під час їхньої ­повсякденної діяльності».

Олександр Фандєєв, спецкор

Фото надане ГУ ДСНС України у м. Києві

Журналіст Фандєєв Олександр