Редакція журналу «Охорона праці»

Обережно, бурульки!

17.02.2022

Кожного року ми стикаємося з небезпекою, яка у буквальному розумінні нависає над нами. Снігопади та потепління можуть стати причиною сходу снігу з дахів будівель. Схід снігової маси, що скупчилася на даху, дуже небезпечний! Зазвичай така маса неоднорідна за своїм складом та містить як рихлі маси підталого снігу, так і шматки криги, часто значного об’єму й маси.

Одним зі способів запобігти утворенню бурульок та сходу сніжних мас є регулярне і своєчасне видалення снігу з дахів.

У нічний час бурульки замерзають, а вдень знову тануть і падають, під час падіння вони можуть пошкодити фасад, машини, які припарковано біля будівель, а найстрашніше – травмувати або вбити людину.

Якщо бурулі з’явилися на даху вашого будинку, найліпше звернутися до обслуговуючої організації. Працівники комунальних служб повинні відреагувати на ваше звернення.

Заходи безпеки

  • Не наближайтеся до будівель, з яких може зійти сніг, впасти бурульки та не дозволяйте цього дітям.
  • Якщо небезпечне місце обгородили, не проходьте через нього.
  • Якщо на тротуарі видно сліди снігу, який щойно впав, або крижані горбки від води, що капала з бурульок, це вказує, що місце небезпечне.
  • Розповідайте про небезпеку дітям.

Шановні громадяни! Не забувайте про небезпеку у зимовий період. Попереджайте про небезпеку інших пішоходів! Виконання цих правил збереже вам здоров’я та життя!

Підготувала Інна Ільницька, методист обласного методичного кабінету (БЖД населення)
НМЦ ЦЗ та БЖД Закарпатської області

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»