Фандєєв Олександр

Навчить «Воби2»

23.02.2023

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі вчить дітей і дорослих, як правильно діяти в умовах воєнного стану. Матеріал, як повідомляє Міністерство освіти і науки України, подається у формі гри: бот надсилає запитання, а користувач має обрати правильну відповідь із запропонованих варіантів. Завдяки проходженню всіх рівнів гри можна легко здобути теоретичні знання щодо дій під час:

  • повітряної тривоги;
  • вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів;
  • руйнування приміщення, у якому перебувають люди, та в разі потрапляння під завали.

Чат-бот «Воби2» ознайомлює учасників із правилами надання до­медичної допомоги, вчить повідомляти про своє місцеперебування (визначати координати за допомогою Google Maps), у разі потреби видаляти інформацію про збережені координати, пояснює, як поводитися людям, які потрапили в полон, тощо.

Учитися з «Воби2» набагато цікавіше, аніж слухати нудні лекції та повчання. Відповідаючи на запитання в грі, що моделюють життєві ситуації воєнного часу, можна набути навичок щодо власних дій у разі небезпеки, а також зберегти контакти, які допоможуть отримати необхідну інформацію або надіслати запит про допомогу в реальному житті.

Чат-бот – розробка команди проєкту «Інженерний тиждень». Близько 1000 користувачів, як малих, так і дорослих, уже скористалися можливістю відповісти на запитання «Воби2» та дізнатися, як діяти в складних і непередбачуваних ситуаціях.

Підготував Олександр Фандєєв, спецкор (за матеріалами ЗМІ), фото з інтернету

Журналіст Фандєєв Олександр