Редакція журналу «Охорона праці»

Моніторинг законодавства

06.04.2023

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Закон від 24.02.2023 № 2956-IX «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, та внесення змін до деяких законів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів»

Дія Закону поширюється на відносини, що виникають під час створення/використання інфраструктури для транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Визначено терміни «автомобіль з водневим паливним елементом (коміркою)»; «автомобіль плагін-гібридний»; «електричний колісний транспортний засіб»; «електробус»; «електробус з подовженим запасом ходу»; «електромобіль (електричний колісний транспортний засіб)»; «електромобіль вантажний»; «електромобіль легковий»; «легкий персональний електричний транспортний засіб»; «низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб»; «станція зарядки електромобілів (електрозарядна станція)».

Передбачено, що розміщення станцій зарядки електромобілів на земельних ділянках здійснюється за згодою їх власників або за погодженням із землекористувачами, а в разі їх відсутності – на підставі дозволу, виданого місцевими органами влади. Окрім того, проєкти нового будівництва багатоповерхової житлової забудови мають враховувати необхідність забезпечення не менше ніж 50 відсотків місць для стоянки та зберігання транспортних засобів (сукупно у підземних, відкритих, вбудовано-прибудованих паркінгах та на прибудинковій території відповідного об’єкта житлової забудови), оснащених електричними двигунами, станціями зарядки електромобілів та забезпечення можливості підключення на таких місцях пристроїв заряджання електромобілів з окремим комерційним обліком електричної енергії.

Внесено зміни до ст. 6, 7 Закону України «Про дорожній рух»; ст. 16 Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку»; ст. 1, 21, 44 Закону України «Про автомобільний транспорт»; ст. 14 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів»; ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»; ст. 21, 58 Закону України «Про ринок електричної енергії».

Зокрема, відповідно до ст. 58 Закону України «Про ринок електричної енергії»:

  • діяльність з надання послуг із заряджання систем акумулювання електричної енергії (акумуляторних батарей) електромобілів за допомогою електрозарядних станцій є споживанням електричної енергії та не є постачанням електричної енергії.
  • до 31.12.2023 органи місцевих органів влади повинні розробити та затвердити програми розвитку електрозарядної інфраструктури;
  • до 31.12.2024 органи місцевих органів влади повинні забезпечити необхідною договірною потужністю та станціями зарядки електромобілів на автостоянках, у гаражах та інших місцях для паркування (крім тих, що використовуються лише такими суб’єктами) відповідно до програм розвитку електрозарядної інфраструктури;
  • до 01.01.2025 розрахунок плати за нестандартне приєднання до електричних мереж оператора системи розподілу станцій зарядки електромобілів суб’єкта господарювання передбачає лише складову плати за створення електричних мереж лінійної частини приєднання;
  • з 01.01.2028 у містах з населенням понад 250 000 осіб заборонено здійснювати закупівлю у сфері громадського транспорту понад 50% автобусів з двигунами внутрішнього згоряння (крім автобусів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, що працюють тільки на стисненому природному газі метані, зрідженому природному газі метані або біогазі, та автобусів з водневим паливним елементом (коміркою) протягом календарного року, якщо рішення щодо інших часток та/або інших термінів не було ухвалено органами місцевого самоврядування відповідних міст (далі – Автобуси).
  • з 01.01.2030 заборонено здійснювати закупівлю у сфері громадського транспорту автобусів з двигунами внутрішнього згоряння (крім тих, що містять двигуни внутрішнього згоряння, що зазначені в понятті Автобуси);
  • з 01.01.2036 до перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в режимі регулярних пасажирських перевезень у містах районного та обласного значення допускаються лише Автобуси.

КМУ має забезпечити прийняття нормативно-правових актів, потрібних для реалізації положень Закону, протягом 12 місяців з дня набрання чинності Закону.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Постанова від 14.03.2023 № 229 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва»

Порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва, затверджений постановою КМУ від 24.01.2020 № 28, викладено в новій редакції. Порядок визначає умови, критерії та механізм надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва за допомогою здешевлення вартості кредитів. Надання державної підтримки суб’єктам підприємництва здійснюється Фондом розвитку підприємництва. Визначено критерії, яким повинен відповідати суб’єкт підприємництва для отримання державної підтримки. У додатку до Порядку визначено критерії до уповноважених банків.

Також у новій редакції затверджено Порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва за договорами фінансового лізингу.

Розпорядження від 14.03.2023 № 221-р «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік»

У затвердженому Плані з-поміж іншого передбачено:

  • Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови КМУ про затвердження Технічного регламенту щодо безпечності хімічної продукції, гармонізованого з Регламентом (ЄС) Європейського Парламенту та Ради № 1907/2006 від 18 грудня 2006 р. про реєстрацію, оцінку, авторизацію і обмеження хімічних речовин та препаратів (REACH).
  • Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України проєкту постанови КМУ про створення акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».
  • Проведення розмінування деокупованих територій для відновлення нормальних умов життєдіяльності населення та зменшення ризиків від вибухонебезпечних предметів.
  • Комплектацію підрозділів ДСНС необхідною технікою, обладнанням та спорядженням, а також установлення в будівлях підрозділів ДСНС автономних джерел електропостачання та додаткового живлення.
  • Розроблення та подання Кабінетові Міністрів України законопроєкту про Національне бюро розслідувань аварійних подій на транспорті.
  • Проведення інформаційної кампанії, спрямованої на навчання населення з питання реагування на ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами.
  • Проведення аналізу (селфскринінгу) щодо стану нормативно-правового наближення законодавства України до актів права ЄС.

Постанова від 14.03.2023 № 226 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 175 і від 17 липня 2013 р. № 509»

Внесено зміни до Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2013 № 175, та Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2013 № 509.

Передбачено, що в період воєнного стану, карантину або режиму надзвичайної ситуації чи надзвичайного стану фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні, може здійснюватися на умовах фінансування та/або співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців, інших не заборонених законодавством джерел та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Постанова від 24.03.2023 № 264 «Про затвердження Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних»

Постанова визначає механізм організації центрами зайнятості та їх філіями професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, які мають право на соціальні послуги з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

У постанові визначено терміни «сертифікат на навчання» та «сертифікат на проживання в період навчання».

Професійне навчання безробітних здійснюється на договірних умовах у закладах освіти, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, безпосередньо в роботодавців – замовників кадрів коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі – Фонд) з використанням будь-яких форм здобуття освіти. Професійне навчання безробітних за робітничими професіями здійснюється за допомогою підвищення кваліфікації, стажування або перепідготовки. Професійне навчання безробітних у роботодавця здійснюється за допомогою професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за індивідуальною формою навчання на робочому місці (на виробництві) або стажування. Професійне навчання безробітних з-поміж осіб з інвалідністю організовується згідно з рекомендаціями медико-соціальної експертної комісії.

Центр зайнятості за місцем реєстрації особи як безробітної укладає з нею договір та видає «Сертифікат на навчання» (у разі потреби перед навчанням коштом Фонду направляє безробітного до закладів охорони здоров’я для попереднього медичного, психіатричного та наркологічного оглядів). Цей Сертифікат гарантує оплату закладу освіти або роботодавцю, що надають платні освіті послуги, вартості навчання безробітного в розмірі, що не перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року. Якщо вартість навчання перевищує максимальну вартість сертифіката на навчання, різниця вартості навчання може бути оплачена безробітним самостійно або з інших джерел, не заборонених законодавством.

Окрім того, у разі вибору безробітним для проходження професійного навчання закладу освіти, що розташований не за місцем його реєстрації (проживання), безробітний забезпечується місцем проживання (на договірних умовах) на період навчання з отриманням «сертифіката на проживання в період навчання». Компенсована вартість за проживання безробітного не повинна перевищувати 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного року.

Строк професійного навчання безробітних визначається робочими навчальними планами та освітніми програмами і не може перевищувати 10 місяців. Безробітному в період професійного навчання компенсуються витрати на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку. Заклад освіти вносить запис про період професійного навчання безробітного до його трудової книжки (за наявності).

За результатами професійного навчання за робітничими професіями здобувачі освіти з числа безробітних отримують свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації або документ про присвоєння часткової професійної кваліфікації. Безробітний наступного робочого дня після завершення професійного навчання повинен відвідати центр зайнятості, який видав йому сертифікат на навчання, та повідомити кар’єрному раднику про завершення навчання.

Також визначено причини дострокового припинення безробітним навчання, та порядок повернення невикористаної частини коштів у разі такого припинення.

У разі відмови зареєстрованого безробітного після проходження ним професійного навчання за кошти Фонду від працевлаштування за направленням центру зайнятості або від реєстрації підприємницької діяльності така особа не має права на отримання соціальних послуг (крім інформаційних, консультаційних та послуг із працевлаштування) та матеріального забезпечення відповідно до Законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» протягом 12 місяців.

Постанова від 24.03.2023 № 261 «Про внесення змін до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів»

Набрання чинності - з 11.07.2023

Постанова від 24.03.2023 № 259 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»

Зокрема, втратила чинність постанова КМУ від 28.11.2007 № 1372 «Питання проведення обов’язкового державного страхування за деякими видами», відповідно до якої підлягали обов’язковому державному страхуванню: посадові особи органів державного архітектурно-будівельного контролю; спортсмени вищих категорій, а також підлягали обов’язковому особистому страхуванню: медичні і фармацевтичні працівники (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що не фінансуються з державного бюджету) на випадок інфікування вірусом імунодефіциту людини під час виконання ними службових обов’язків; працівники відомчої (крім тих, які працюють в установах і організаціях, що не фінансуються з державного бюджету) та сільської пожежної охорони і членів добровільних пожежних дружин (команд).

Постанова від 24.03.2023 № 257 «Деякі питання проведення незалежного аудиту інформаційної безпеки на об’єктах критичної інфраструктури»

Затверджено порядок проведення незалежного аудиту інформаційної безпеки на об’єктах критичної інфраструктури. Метою аудиту є оцінка аудитором інформаційної безпеки стану інформаційної безпеки на об’єктах критичної інфраструктури, що повинна відповідати вимогам законодавства у сферах кібербезпеки та захисту інформації в інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних системах. Незалежний аудит проводиться відповідно до умов договору, укладеного між оператором критичної інфраструктури та аудитором, але:

  • не рідше ніж один раз на 2 роки для об’єктів I та II категорії критичності;
  • не рідше ніж один раз на 3 роки для об’єктів III категорії критичності;
  • невідкладно, у разі настання кризової ситуації на об’єкті критичної інфраструктури.

За результатами незалежного аудиту аудитор не пізніше ніж протягом 14 робочих днів після його завершення складає «Звіт незалежного аудиту інформаційної безпеки на об’єкті критичної інфраструктури». Звіт підписують аудитор та оператор критичної інфраструктури. Якщо оператор критичної інфраструктури не погоджується із звітом, він підписує його із зауваженнями, які є невід’ємною частиною звіту.

Постанова від 28.03.2023 № 272 «Про затвердження Порядку запровадження обов’язкових автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин»

Постанова визначає механізм запровадження обов’язкових автоматизованих систем контролю за обсягом та параметрами викидів забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря організованими стаціонарними джерелами.

Термін «автоматизована система контролю викидів» вживається у значенні інформаційно-вимірювальної системи, що складається із засобів вимірювань, інших пристроїв і призначена для безперервного вимірювання параметрів відхідних газів та вмісту в них забруднюючих речовин, а також для розрахунку обсягу викидів і передачі даних автоматизованих інструментальних вимірювань до Міндовкілля.

Автоматизовані інструментальні вимірювання проводять суб’єкти господарювання у разі:

  • експлуатації виробництва або технологічного устаткування на новоствореному стаціонарному джерелі відповідно до Переліку виробництв та технологічного устаткування, на яких проводяться автоматизовані інструментальні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин, згідно з додатком до Постанови, який містить 19 найменувань установок, печей, котлів-утилізаторів (строк установлення такої автоматизованої системи становить не більше ніж 5 років з моменту набрання чинності Постанови);
  • виробничої потреби за власною ініціативою суб’єкта господарювання, прийнявши рішення про проведення таких вимірювань за визначеними ним речовинами та показниками, про що зазначений суб’єкт повідомляє Міндовкілля листом у місячний строк з дня прийняття такого рішення.

Автоматизовані інструментальні вимірювання містять такі параметри, як температура, тиск, вміст водяної пари у відхідних газах, водночас для вимірювання слід використовувати засоби вимірювальної техніки, які відповідають вимогам законодавства про метрологію та метрологічну діяльність.

Постанова чинна з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Постанова від 28.03.2023 № 271 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 та від 3 березня 2022 р. № 184»

Внесено зміни до постанов КМУ від 08.05.1993 № 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» та від 03.03.2022 № 184 «Деякі питання допуску водіїв до керування транспортними засобами».

Зазначено, що у період воєнного стану та протягом 6 місяців з дня його припинення або скасування особи рядового та молодшого начальницького складу служби цивільного захисту мають право на керування транспортними засобами, обладнаними спеціальними звуковими і світловими сигналами або призначеними для перевезення небезпечних вантажів, після проходження спеціальної підготовки і стажування протягом 1 місяця.

МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ

Наказ від 24.02.2023 № 68 «Про встановлення критеріїв визначення підприємств, установ і організацій такими, що мають важливе значення для національної економіки»

Встановлено критерії, за якими Міністерство енергетики України визначає підприємства, установи та організації у сфері паливно-енергетичного комплексу, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів газового палива (далі – підприємства) такими, що мають важливе значення для національної економіки:

  1. підприємства, які на правах власності, оренди або на інших законних підставах здійснюють управління об’єктом критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору критичної інфраструктури відповідно до законодавства України та відповідають за його функціонування;
  2. підприємства, що належать до сфери управління Міністерства енергетики України, або Міністерство енергетики України здійснює функції з управління корпоративними правами, що належать державі у їхніх статутних капіталах, чи здійснює контроль за їхньою діяльністю.

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

Наказ від 03.01.2023 № 40 «Про затвердження Порядку здійснення контролю за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру»

Викладено в новій редакції Порядок здійснення контролю за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру, який визначає завдання і порядок проведення спеціально уповноваженим органом з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності (ДРС) перевірок додержання дозвільними органами (їх посадовими особами) вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та встановленого порядку їх видачі. Предметом перевірок є розпорядчі та інші документи дозвільних органів (їх посадових осіб) з питань видачі документів дозвільного характеру, встановленого порядку їх видачі, а об’єктами перевірки є дозвільні органи (їх посадові особи).

Суб’єктами перевірки є посадові особи ДРС та її територіальних органів, які входять до складу комісії з проведення перевірки (далі – комісія), представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування (їх виконавчих органів), установ та організацій, залучені ДРС до участі в проведенні перевірки за погодженням з їх керівниками. Визначено права та обов’язки посадових осіб ДРС.

Державний контроль за додержанням дозвільними органами (їх посадовими особами) вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та встановленого порядку їх видачі здійснюється за допомогою проведення планових та позапланових перевірок. ДРС надсилає дозвільному органу (через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади) повідомлення про проведення планової перевірки не пізніше ніж за три робочі дні до її початку. Строк проведення перевірок не може перевищувати п’ять робочих днів.

За результатами перевірки оформлюють акт перевірки, який складається в довільній формі у двох примірниках (у разі залучення посадових осіб інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування (їх виконавчих органів), установ та організацій – відповідно до кількості установ та організацій, представники яких брали участь у проведенні перевірки), його підписують голова і члени комісії та затверджує голова ДРС або особа, яка виконує його обов’язки.

У додатках затверджено форму Посвідчення на проведення перевірки додержання дозвільними органами (їх посадовими особами) вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та встановленого порядку їх видачі, Журнал обліку посвідчень на проведення перевірок.

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Наказ від 07.02.2023 № 73 «Про затвердження Порядку подання до Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомлення про укладення та дострокове припинення дії договору страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам внаслідок надзвичайних ситуацій, небезпечних подій, у тому числі пожеж та аварій на території та/або об’єктах нерухомості»

Порядок визначає механізм подання до Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС):

  • повідомлення про укладення договору страхування відповідальності за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам унаслідок надзвичайних ситуацій, небезпечних подій, серед них пожеж та аварій на території та/або об’єктах нерухомості, страховиками та суб’єктами господарювання із середнім та/або незначним ступенями ризику (крім підприємств, установ, організацій державної та комунальної форм власності, а також суб’єктів господарювання, у користуванні яких є об’єкти підвищеної небезпеки, зокрема пожежовибухонебезпечні об’єкти та об’єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного чи санітарно-епідеміологічного характеру);
  • повідомлення про дострокове припинення дії договору страхування відповідальності страховиками.

У додатках до Порядку наведено форми повідомлень.

Наказ 21.02.2023 № 114 «Про затвердження Порядку розроблення звіту про заходи безпеки на об’єкті підвищеної небезпеки»

Порядок визначає механізм розроблення звіту про заходи безпеки на об’єкті підвищеної небезпеки (далі – ОПН) 1 та 2 класу (далі – Звіт), вимоги до його змісту та строки перегляду. Звіт передбачає аналіз прийнятих рішень та вжитих заходів, спрямованих на забезпечення безпечної експлуатації ОПН, запобігання аваріям та зменшення наслідків у разі їх виникнення.

Звіт розробляє оператор та надає апарату ДСНС або територіальному органу ДСНС:

  • для ОПН, що експлуатується, – разом із результатами ідентифікації ОПН, який він експлуатує, а також у разі перегляду Звіту;
  • для ОПН, закінчених будівництвом, – не пізніше ніж за 30 календарних днів до дня подання до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката.

Оператор переглядає Звіт раз на 5 років, а також у разі:

  • виникнення на ОПН аварії, пов’язаної з небезпечними речовинами;
  • зміни в технології виробництва, кількості небезпечних речовин на об’єкті, модернізації устаткування;
  • внесення змін до чинних або прийняття нових нормативно-правових актів у сфері діяльності, пов’язаної з ОПН.

Наказ від 21.02.2023 № 115 «Про затвердження Порядку розроблення політики запобігання аваріям на об’єкті підвищеної небезпеки»

Порядок визначає механізм розроблення політики запобігання аваріям на об’єкті підвищеної небезпеки 1 та 2 класу (далі – Політика), вимоги до її змісту, строки перегляду та процедуру оцінки її ефективності. Результатом оцінки ефективності Політики для оператора є виявлення недоліків та прогалин у заходах і діях, які забезпечують безпеку та систему управління безпекою, після чого він складає висновки про достатність чи недостатність дій із вжиття заходів безпеки.

Політика затверджується розпорядчим документом оператора та надається протягом 10 робочих днів після її затвердження апарату ДСНС або територіальному органу ДСНС:

  • для ОПН, що експлуатуються, – разом із результатами ідентифікації ОПН, який він експлуатує;
  • для ОПН, закінчених будівництвом, – не пізніше ніж за 30 календарних днів до дня подання до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката.

Політику переглядають і до неї вносять зміни також у разі:

  • зміни технології виробництва, кількості небезпечних речовин на об’єкті, модернізації устаткування;
  • виникнення аварії на ОПН;
  • унесення змін до чинних або прийняття нових нормативно-правових актів у сфері діяльності, пов’язаної з ОПН.

Перевірка відповідності Політики вимогам цього Порядку здійснюється також територіальним органом ДСНС під час проведення заходів державного нагляду (контролю).

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Наказ від 03.02.2023 № 201 (зареєстровано в Мін’юстиції України 13.03.2023 №441/39497) «Про затвердження Переліку речовин, продуктів, виробничих процесів, побутових та природних факторів, мутагенних для людини та Гігієнічних регламентів гранично допустимої концентрації мутагенів у повітрі робочої зони»

У Переліку речовин, продуктів, виробничих процесів, побутових та природних факторів, мутагенних для людини, передбачено 177 речовин.

Затверджено Гігієнічні регламенти гранично допустимої концентрації мутагенів у повітрі робочої зони. Визначено гранично допустимі концентрації 26 речовин.

МІНІСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

Наказ від 19.12.2022 № 948 «Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України»

Вилучено тлумачення терміну «електронний проїзний (перевізний) документ», доповнено тлумачення термінів «поїзд місцевий» та «поїзд приміський швидкий», змінено тлумачення термінів «сполучення приміське» та «тариф приміський».

Конкретизовано вимоги до пунктів продажу проїзних документів. Квиткові каси, де кількість реалізованих проїзних документів (квитків) становить 50 і більше за добу, здійснюють оформлення проїзду у внутрішньому, міжнародному та приміському сполученнях. На станціях, вокзалах, зупинкових пунктах, обсяг реалізації проїзних документів (квитків) на яких менше ніж 50 за добу, перевізник забезпечує роботу квиткових кас з урахуванням технології та місцевих умов, графіка руху поїздів. Перевізник інформує пасажирів про регламент роботи квиткових кас із використанням звукових і візуальних систем повідомлення.

Зазначено, що оплата за перевезення у внутрішньому сполученні великих собак, дрібних кімнатних тварин та кімнатних декоративних птахів пасажирами в пасажирських вагонах усіх категорій поїздів (крім поїздів приміських та приміських швидких), у тому числі в багажних вагонах, сплачується за особину чи місце, як за 20 кг багажу незалежно від наявності ручної поклажі.

Плата за послуги з резервування місць для групових перевезень пасажирів стягується в порядку та розмірі, визначених перевізником. Перевізник на замовлення організатора перевезення може надати спеціальні пасажирські вагони або поїзди для перевезення пасажирів, багажу чи вантажобагажу на договірних умовах.

Внесено суттєві зміни щодо відшкодування вартості квитка. У разі якщо пасажир відмовився від поїздки з особистих причин у термін:

  • не менше ніж за 24 години до відправлення поїзда, то йому виплачується повна вартість квитка і плацкарти;
  • від 24 до 6 годин до відправлення поїзда, то йому виплачується повна вартість квитка і 50 відсотків вартості плацкарти;
  • менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда, але не більше ніж за 1 годину після його відправлення, то йому виплачується тільки вартість квитка, а вартість плацкарти не виплачується.

Заява на резервування місця у вагоні-автомобілевозі та оформлення перевізного документа на перевезення автомобіля може бути направлена через електронні сервіси (за наявності технічної можливості в перевізника).

Конкретизовано порядок дій перевізника на станціях і зупинкових пунктах, де обсяг продажу менший ніж 50 квитків. Оформлення квитків здійснюється у вагонах приміських поїздів провідниками пасажирських вагонів або квитковими касирами (роз’їзними), які на шляху прямування поїзда здійснюють перевірку наявності у пасажирів квитків та забезпечують їх оформлення. Під час виконання посадових обов’язків працівники перевізника повинні бути одягнені у формений одяг, мати нагрудний знак (бейдж) та службове посвідчення.

Викладено в новій редакції розділи 4 «Оформлення замовлень для перевезення організованих груп пасажирів» та розділ 14 «Перевезення осіб, узятих під варту та засуджених». Правила доповнено новим розділом 40 «Особливості перевезення пасажирів місцевими поїздами».

Викладено в новій редакції додаток 2 «Перелік категорій громадян, які користуються пільгами на залізничному транспорті». До пільгових категорій громадян у внутрішньому (міжнародному) та приміському сполученні віднесено жертв нацистських переслідувань та їх супровідників. Додаток 5 «Система класифікації пасажирських поїздів» доповнено категоріями поїзда «поїзд місцевий» та «поїзд приміський швидкий».

ПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

Постанова від 10.03.2023 № 14-1 «Про затвердження Порядку надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік»

Порядок відповідно до статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» визначає механізм надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік.

Розрахунок надсилається у формі електронного документа Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за формою.

Пенсійний фонд України надсилає розрахунки через електронні кабінети підприємств, установ та організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України протягом п’яти календарних днів з дня їх одержання від Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

У додатку затверджено розрахунок сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Постанова від 10.03.2023 № 14-2 «Про затвердження порядку та форми надання Пенсійним фондом України Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю інформації з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування»

Надання інформації з реєстру застрахованих осіб здійснюється на центральному рівні в електронній формі за формою, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 10.03.2023 № 14-1, щоквартально до 25 числа другого місяця, наступного за звітним кварталом, наростаючим підсумком в розрізі місяців.

Пенсійний фонд України з реєстру застрахованих осіб надає інформацію:

  • про створення підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які використовують найману працю, робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю;
  • необхідну для обчислення кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які використовують найману працю, відповідно до нормативу, встановленого частиною першою статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».
Редакція Редакція журналу «Охорона праці»