Редакція журналу «Охорона праці»

Молочні продукти. Зберігаємо без холодильника

15.03.2022

Якщо надворі холодно, продукти можна винести на балкон або повісити за вікно. За низьких температур вони зберігатимуться довгий час.

Якщо надворі тепло, у пригоді стануть народні методи. Паличкою-виручалочкою для зберігання багатьох продуктів служить вода. Наприклад, якщо є колодязь, то помістіть у відро їжу й опустіть його у воду, десь до середини відра. У криниці вода завжди досить холодна. Це дасть змогу подовжити зберігання багатьох продуктів.

Молочні продукти

Щоб зберегти молоко, потрібно закип’ятити його з додаванням соди. Після цього банку з молоком поставте в миску або відро з водою. Зверху банку варто накрити рушником так, щоб його кінці були у воді. Так вся ємність буде охолоджуватися завдяки випаровуванню води. Час від часу воду потрібно буде міняти на холоднішу, щоб підтримувати потрібну температуру.

Твердий сир і вершкове масло можна зберегти, якщо обгорнути їх пергаментним папером, просоченим солоною водою. Якщо сир починає неприємно пахнути, ретельно протріть його марлею, змоченою в підсоленій воді.

Масло також можна зберігати, зануривши в посудину із солоною водою, а зверху залити тонким шаром олії. Ще один спосіб зберігання вершкового масла – занурити його у воду з додаванням винного оцту.

Молочні продукти зберігати без холодильника дуже складно. Але найважче – мʼякий сир. Можна взяти стерильну банку, насипати на дно солі та щільно набити сиром, щоб не було простору для повітря. Зверху щільно накрити марлею, просоченою намочити солоною водою. На марлю покласти ґніт.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»