Редакція журналу «Охорона праці»

McDonald's з Україною

18.05.2022

Попри призупинку діяльності, компанія сплачує заробітну плану своїм працівниками в Україні.

Як всесвітня корпорація допомагає українцям під час війни

24 лютого розділило наше життя. Після нападу росії усі ми зрозуміли, де справжні друзі, а хто ними лише здавався.

Багато світових лідерів у різних сферах підтримують Україну не лише словами, але й справами. Одним із них стала корпорація McDonald's.

Із початку повномасштабного вторгнення агресора в Україну усі заклади було зачинено з міркувань безпеки.

Попри відсутність продажів, компанія сплачує заробітну плату своїм працівниками в Україні. Варто додати, що, незважаючи на зупинку основної діяльності, McDonald's спрямував свої сили для допомоги українцям.

Благодійність

На своїх сторінках у соціальних мережах компанія розповіла, що Фундація «Дім Рональда МакДональда» не зупинила свою роботу. Це благодійна організація, яка допомагає родинам не розлучатися з дітьми під час їхнього перебування в лікарні. Якщо простіше, то це сімейні кімнати у лікарнях. Зараз вони працюють, де це можливо, і є відкритими для лікарів, які можуть скористатися ними після важкої чи цілодобової зміни. Окрім цього, зібрані кошти фундація витрачає на допомогу лікарням та родинам, які потерпають від війни.

Гуманітарна допомога

Компанія також розповіла, що всю їжу з ресторанів передає місцевим радам. Вони ж розподіляють її туди, куди це потрібно. Також працівники збирають гуманітарну допомогу, яку відправляють постраждалим мирним жителям та нашим захисникам. А заклади, що працюють за кордоном, підтримують та допомагають українцям локально.

Український бургер

МакДональдз у Польщі запустив продажі українського бургера. Так, повідомляють, що заклади передають 3 злотих з кожного приготованого бургера у Фундацію «Дім Рональда МакДональда». Виручені кошти спрямовують на гуманітарну допомогу.

«Добрий вечір, ми з України!» – так каже хітовий український бургер у наших польських ресторанах. Ми тішимося тому, що тепер його соковитий та смачненький силует запам'ятають і в Польщі», – написала компанія у своєму Інстаграм.

Довідково: McDonald's – відома корпорація у сфері швидкого харчування. Компанія налічує близько 109 ресторанів у 24 містах та чотирьох селах України, а кількість працівників сягає 7000 осіб.

Матеріал підготувала Карина Захарчук

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»