Редакція журналу «Охорона праці»

Говоріть частіше слово «гаразд»

27.07.2023

Ну що б, здавалося, слова …

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється – ожива,

Як їх почує!..

Т. Г. Шевченко

Навчіться говорити собі «гаразд», що б з вами не відбувалося. Навіщо? Адже ж ми не знаємо до кінця всі варіанти майбутнього. І тому краще прийняти сьогодення з радістю. Завтра, можливо, цього не буде. Навіщо ж ускладнювати й без того непросте життя?

Ранком, вставши з ліжка, скажіть: «Як добре, що я прокинувся, і як добре, що попереду ще цілий день життя!». Порадійте собі, своєму тілу, погоді, якою б вона не була, знайдіть навіть в обридлому осінньому дощі щось гарне і те, що перебільшить це гарне втроє, у тридцять разів, у триста тридцять разів!

У вас таке враження, що ця порада стара як світ? Вам новизну подавай? А що краще, читачу, хліб і масло щодня або нові продукти, але несмачні й шкідливі для здоров’я? Схід і захід сонця ви теж спостерігаєте щодня, але хіба вони від повторення стали гірше? Ми щодня бачимо сонце й щоночі – місяць або зірки, але хіба вони від цього стали гірше?

Пам’ятайте: нам за страждання, депресію, нудьгу ордени не дають.

Говоріть частіше «так», ніж «ні». Це зовсім не означає, що потрібно завжди погоджуватись, особливо тоді, коли тобою явно або неявно маніпулюють. Просто будь-яка суперечка й будь-який негатив віднімають енергію. І це потрібно завжди пам’ятати. У крайньому разі, скажіть собі: дай Боже кожному мати те, що мають ті, хто має нас.

І ще. Дослідження медиків показали, що людина, яка частіше говорить «ні», ніж «так», найбільше схильна до загострення хронічних захворювань, а також захворювань шлунково-кишкового тракту, серця й печінки. Засвоїли? Прекрасно!

А тепер підсильте свій гарний настрій. Як? А напишіть на кольоровому папері: мені приємно жити, все відбувається згідно з моїм планом. Я обов’язково досягну успіху та щастя.

Перечитайте написане п’ять разів. А потім ще п’ять разів. Повірили? Ще ні? Тоді вивчіть цей текст напам’ять і читайте перед сном собі під ніс, як молитву «Отче наш».

Пам’ятайте: подібне притягається подібним. Працює ментальне тяжіння. А результат? У вас дійсно все буде гаразд.

Сила слова (народна притча)

Якось організували маленькі жабенята змагання. Їхньою метою було вибратися на вершину вежі. Зібралося багато глядачів, які хотіли подивитися на ці змагання і посміятися над їхніми учасниками...

Ніхто з глядачів не вірив, що жабенята зможуть видертися на вершину вежі. Зусібіч лунало: «Вони ніколи не досягнуть цієї вершини! Жодних шансів!».

Маленькі жабенята почали падати. Одне за одним.

Тільки одне піднімалося все вище і вище. І, доклавши великих зусиль, воно, одне-єдине, таки дісталося на вершину! І перемогло!

Усім цікаво було дізнатися, як йому це вдалося. Але жабеня-переможець виявилося глухим... Воно не чуло, що глядачі не вірили в його сили!

Ніколи не слухай людей, які намагаються посіяти сумніви у твоїй душі і не вірять у твій успіх! Вони забирають у тебе віру у власні сили!

Не забувай про силу думки і слова! Думай лише про хороше!

За матеріалами вченого і педагога Володимира Калошина

У статті використано ілюстрації з інтернет-ресурсів

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»