Редакція журналу «Охорона праці»

ФПУ стала членом ЄКП

08.12.2022

27 жовтня 2022 року Федерація професійних спілок України офіційно стала повноправним членом Європейської Конфедерації Профспілок (далі – ЄКП (ETUC). Про це повідомив Голова ФПУ Григорій Осовий, повернувшись із Брюсселя.

До складу ЄКП (ETUC) ФПУ прийняли разом із Конфедерацією вільних профспілок України (КВПУ) та Національною конфедерацією профспілок Молдови (CNSM).

«Ми пишаємося вітанням у своїй родині Федерації профспілок України, – сказав генеральний секретар ЄКП (ETUC) Лука Вісентіні. – Майбутнє України та Молдови в Європейському Союзі, а профспілки України та Молдови потребують підтримки й солідарності ETUC для захисту прав працівників у ці складні й небезпечні часи».

Профспілки України тепер члени великої Європейської профспілкової родини. Разом і за підтримки європейських профспілок будемо наближати Україну до повноправного членства в ЄС!

Голова ФПУ, коментуючи цю подію, зокрема зауважив, що заявку про вступ в ЄКП було подано ще 2016 року. «Через те, що Україну не приймали до ЄС, відкладався й наш вступ до ЄКП. Хоча європейські партнери де-факто вже взяли ФПУ до своєї родини: запрошували нас на міжнародні профспілкові заходи, приїжджали в Україну та підтримували нас. На 7-му з’їзді ФПУ було ухвалено Стратегію діяльності «Європейський вибір». А в грудні цього року на правах повноправного члена представники ФПУ візьмуть участь у засіданні Виконкому ЄКП», – зазначив Г. Осовий.

За матеріалами інтернету

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»