Редакція журналу «Охорона праці»

День шахтаря

28.08.2022

В останню неділю серпня своє професійне свято відзначають шахтарі – представники найнебезпечнішої мирної професії..

Шахтарська праця – це не просто піт і сльози, колосальні зусилля і непорушна самовідданість, честь і професіоналізм. Гірнича справа потребує мудрості і виважених рішень, не терпить легковажності та не прощає помилок.

Шахтарям доводиться працювати у надважких умовах: спека, темрява, замкнутий простір, небезпека обвалу, вибуху. Непроста праця шахтарів – це світло й тепло в кожній домівці, а отже, шахтарська професія завжди була і буде потрібною, шанованою та почесною.

Вугільна промисловість найбільше поширена на Донбасі – у регіоні, який нині нещадно руйнує ворог. Бомбардування російських окупантів додали ще одну загрозу для вугільних шахт України, де й до цього доволі часто траплялись аварії через вибухи метану. Раптове відключення електроенергії може спричинити проблеми з вентиляційними системами. А якщо водяні насоси не працюватимуть, то шахти може затопити. Від початку російського наступу на територіях Донецької та Луганської областей затоплено ряд вугільних шахт переважно внаслідок бойових дій, деякі з них неможливо буде відновити.

Шановні наші шахтарі! Вас не лякають важкі умови роботи, ви щодня стикаєтеся з небезпекою, працюючи під землею. Тож нехай стійкість і сила ніколи вас не покидають, а кількість спусків дорівнює кількості підйомів. Здоров’я, шахтарської удачі, безпечної і мирної праці вам!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»