Ільницька Інна

Як підготувати свій організм до холоду

01.12.2023

Саме час підготовки імунітету до зменшення світлового дня, іншого харчування та зустрічі з вірусами. Для багатьох людей осінь та зима приходять разом із застудами, нудьгою та постійною втомою через холод. Однак цього можна уникнути, якщо правильно підготувати свій організм до похолодання.

Харчуйтеся правильно і збалансовано

До свого столу сміливо додайте яблука і виноград, моркву і кабачки, гарбуз і капусту. Це надасть організму заряд енергії та зміцнить ваш імунітет. Також поступово додавайте у меню теплі страви, це можуть бути теплі салати з бобовими. Не забувайте про ранкові каші, чергуйте їх з прийомами рідкої їжі та просто фруктами, яких іще багато.

Ведіть активний спосіб життя

Ходіть пішки, бігайте, танцюйте – обирайте те, що вам до душі з фізичних активностей. У прохолодну погоду це чудово допоможе протистояти вірусним атакам.

Дотримуйтеся балансу роботи й відпочинку

Працюйте не більше як вісім годин на добу, приділяйте належний час нічному сну. Компенсуйте брак відпочинку у вихідні.

Загартовуйтеся

Для цього підходять повітряні ванни, контрастний душ, ходіння босоніж. Зміна температур стимулює кровообіг і зміцнює захисні функції організму.

Приділяйте більше часу собі

Давно хотіли почати малювати – починайте! Ходіть у кіно, театри, читайте або займайтеся якоюсь творчістю.

Забезпечте повноцінний сон.

Намагайтеся висипатися, адже під час зимових холодів організму потрібно більше повноцінного відпочинку. 

Заварюйте ароматні трави

Меліса, м’ята, шипшина, ромашка, лаванда будуть корисними всю осінь, зиму і навіть весну. Можете регулярно їх пити, орієнтуючись на смак, уподобання, але не забуваючи про протипоказання.

Автор Ільницька Інна