Редакція журналу «Охорона праці»

8 жовтня – День професійних спілок України

08.10.2023

Цього дня професійні спілки України відзначають своє свято, що символізує об’єднання та солідарність тих, хто працює на благо своїх професійних інтересів. Головна мета діяльності профспілок – захист професійних, трудових, соціально-економічних прав та законних інтересів своїх членів, поліпшення умов праці, ініціювання соціальних реформ і сприяння розвитку освіти та культури в Україні, вирішення питань соціально-трудової сфери.

Сьогодні профспілки є рівноправним соціальним партнером і уряду, і роботодавців. Просуваючи принципи соціальної справедливості, представляючи інтереси працівників, захищаючи їхні законні права, вони роблять свій внесок у розвиток нашої країни. Будучи наймасовішою громадською організацією, Федерація профспілок України будує свою роботу в умовах демократії, у соціально орієнтованому, правовому суспільстві.

Профспілковий рух і сьогодні продовжує слідувати своїм головним принципам – людина праці повинна мати стабільну роботу, гідну заробітну плату, безпечні та комфортні умови праці.

З нагоди Дня професійних спілок України хочемо подякувати професійним спілкам, які успішно поєднують свою працю з активною громадською діяльністю, роблячи істотний внесок у розвиток профспілкового руху.

Нехай це свято буде сповнене позитивними емоціями та натхненням. Миру, подальших досягнень, міцного здоров’я та невичерпної енергії у ваших благородних зусиллях. Нехай ваша праця завжди буде поцінованою та визнаною, а ваші ініціативи приносять позитивні зміни в життя наших співгромадян.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»