Редакція журналу «Охорона праці»

8 травня – День пам’яті та примирення

08.05.2023

Щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом Україна відзначає День пам’яті та примирення. У цей день вшановують кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни, хто героїчно відстояв невід’ємне право жити вільно на рідній землі, разом із солдатами антигітлерівської коаліції врятував від фашистського рабства країни поневоленої Європи.

Цей вікопомний день в Україні уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму.

На превеликий жаль, дев’ятий рік поспіль цей день ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Російські потвори повторюють гітлерівські жахіття на нашій землі. В Україні вони влаштували криваву реконструкцію нацизму, фанатичне наслідування цього режиму. Його ідей, дій, слів і символів. Повторення його злочинів і навіть спроби перевершити «вчителя» та посунути його з п’єдесталу найбільшого зла в історії людства. Встановити новий світовий рекорд із ксенофобії, ненависті, расизму й кількості жертв.

Це розуміють усі країни й усі народи, які сьогодні підтримують Україну. І попри нову маску звіра впізнали його.

Пам'ять про подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Нинішні захисники України є гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Сьогодні від цих героїчних бійців залежить доля та майбутнє нашої країни. А це обов’язково буде наша перемога, яку ми зустрінемо усією країною, і над тимчасово окупованими містами й селами знову замайорить наш прапор.

Колектив журналу «Охорона праці» вклоняється та безмежно вдячний ветеранам Другої світової війни та нинішнім захисникам України! Низький уклін кожному, чиє ім'я викарбуване на гранітних скрижалях Перемоги, і тим, хто так і лишився Невідомим Солдатом. Пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини.

Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Бажаємо всім мирного неба над головою, злагоди та добробуту. У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні.

Слава Україні!

Слава її героям-захисникам!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»