Редакція журналу «Охорона праці»

8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08.05.2024

Друга світова війна є найкривавішою і найжорстокішою в історії людства. У ній загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. В історії України, територія якої була одним з основних полів битви, ця війна стала болючою раною – загинуло понад вісім мільйонів наших співвітчизників – воїнів та мирних жителів.

У європейських державах перемога над нацизмом щороку відзначають 8 травня – у день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні. Тепер Україна як європейська держава відзначає цей день разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом.

Україна вшановує пам’ять про подвиг кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв, яких торкнулась війна, – цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, остарбайтерів, підпільників, дітей війни та інших.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська росія. Українці зі зброєю в руках захищають не тільки свою країну, але й Європу і дають шанс на створення нової, справедливішої, світової системи безпеки. Умовою для цього є перемога над росією, відновлення територіальної цілісності України та унеможливлення майбутньої агресії російського імперіалізму проти будь-кого на планеті. І тому єдиний шлях відновлення – перемогти загарбника.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»