Редакція журналу «Охорона праці»

7 жовтня – Всесвітній день дій за гідну працю

07.10.2023

2008 року Установчий конгрес Міжнародної конфедерації профспілок ухвалив рішення щодо необхідності проведення всесвітнього дня дій, організованого міжнародним профспілковим рухом. Всесвітнім днем дій за гідну працю було обрано 7 жовтня.

Профспілкова солідарність – не порожній звук звук, саме тому щороку в цей день профспілки всього світу проводять акції на захист законних прав та інтересів працівників і спільно виступають за забезпечення їх гідною працею. Вони вимагають, щоб концепція гідної праці була основою урядових програм, оскільки тільки в такий спосіб можна забезпечити економічне зростання та побудувати нову економіку, в якій людина, а не бізнес, буде на першому місці.

Гідна праця передбачає справедливу оплату, безпеку на робочому місці, соціальний захист сім'ї, дотримання рівності та відсутність дискримінації.

Це день, коли працівники, профспілки та їхні прихильники у всьому світі мобілізують свої зусилля для забезпечення всіх гідною роботою та дотримання прав трудящих. Кожна людина заслуговує на гідне життя, яке неможливо забезпечити без гідної роботи та належної матеріальної винагороди за неї. Мільйони людей, які шукають роботу, мають нагальну потребу в забезпеченні їхнього соціального захисту й закріпленні прав працівників у законодавстві.

Ця дата нагадує нам про важливість справедливих умов праці, гідної оплати та поваги до кожного працівника.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»