Редакція журналу «Охорона праці»

7 жовтня – Всесвітній день дій за гідну працю

07.10.2022

Це день, коли профспілки всього світу привертають увагу суспільства до найкритичніших проблем у сфері трудових відносин, дотримання трудових прав і прав профспілок, необхідності спільного пошуку шляхів забезпечення гідної праці усіх працівників. Гідна праця має бути в центрі уваги політики та дій влади, щоб відновити економічне зростання і створити нову глобальну економіку, в якій на першому плані – люди і створення робочих місць як основний засіб для виходу з кризи.

Десятки мільйонів людей у всьому світі щороку в цей день беруть участь у мітингах, пікетах, зустрічах із представниками урядів – профлідери всіма можливими способами прагнуть домогтися реалізації принципів соціальної справедливості.

Гідна праця й належна її оплата  – це запорука соціальної стабільності, соціального зростання та розвитку країни, стверджують профспілкові лідери. Гідна праця забезпечує справедливий заробіток, безпеку на робочому місці та соціальний захист працівників, сприяє особистому зростанню працівників, дає громадянам свободу висловлювати свої погляди, гарантує рівне ставлення та рівні можливості для всіх.

Упровадження принципів гідної праці – це завдання не тільки для профспілок, які повинні стежити за дотриманням цих принципів, вирішувати стратегічні завдання у таких сферах, як зайнятість, соціальний захист, соціальний діалог і трудові відносини.

Розвивати поняття «гідна праця» має все суспільство.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»