Редакція журналу «Охорона праці»

7 січня – Різдво Христове

06.01.2023

Різдво Христове – це одне з найважливіших християнських свят. Церковні й народні звичаї гармонійно сплелися у святкуванні Різдва. В Україні, як і в католицьких країнах, добре відомий звичай колядування – ходіння по домівках дітей та молоді з піснями й добрими побажаннями. У відповідь колядники отримують подарунки і смаколики. Одним із загальновідомих і поширених по всій Україні звичаїв було прославляти новонародженого Христа театральною виставою, яка називалася «Вертеп».

В Україні Різдво – це дуже родинне свято, тому більшість традицій сформувалося саме в сімейному колі. Господині готують 12 пісних страв і прикрашають дім. Особливою прикрасою дому є дідух, який символізує дух предків, добробут і багатство.

За традицією, коли на небі зійде перша зірка, яка символізує народження Христа, уся сім’я збирається за святковим столом. Головною стравою  є кутя – варена пшениця з маком і медом, волоськими горіхами та родзинками.

Щиро вітаємо всіх християн із цим великим святом!

Нехай цьогорічне Різдво принесе нашій країні Перемогу і знищить все зло, а Господня сила та опіка будуть завжди поряд, зміцнюють нашу віру та дають нам упевненість у завтрашньому дні! Родинна зустріч за різдвяним столом зігріє вашу душу, огорне турботою та щирою любов’ю, навіє теплі спогади!

Щасливого і мирного Різдва!

Христос народився! Славімо його!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»