Редакція журналу «Охорона праці»

7 серпня – День Повітряних Сил Збройних Сил України

07.08.2022

7 серпня – День Повітряних Сил Збройних Сил України

Щороку, починаючи з 2007 р., у першу неділю серпня своє професійне свято відзначають усі, хто так чи інакше пов’язує своє життя з Повітряними Силами Збройних Сил України. 2004-го року в ході об’єднання Військ протиповітряної оборони та Військово-повітряних сил були утворені сучасні Повітряні Сили України. Проте їхня історія своїм корінням сягає глибоко в минуле сторіччя.

Перші згадки про Військово-Повітряні Сили України трапляються вже в далекому 1917-му році, коли в ході бурхливих подій тих революційних років Україна намагалася відстояти свою Незалежність.

Зараз до складу Повітряних Сил ЗСУ входять не тільки повітряні, а й протиповітряні компоненти, серед яких зенітно-ракетні комплекси та радіотехнічні війська, а також ряд спеціальних військ. Це і інженерні, і розвідувальні частини та підрозділи, підрозділи метеорологічного забезпечення та радіаційного, хімічного та біологічного захисту, частини зв’язку АСУ, РЕБ, РТЗ, частини медичного та матеріально-технічного забезпечення, а також ряд спеціальних навчальних закладів, де готують військових фахівців за різними напрямами.

Доземний уклін усім, хто в ці тяжкі часи повномасштабної війни рф проти України в режимі 24/7 героїчно стоїть на захисті наших повітряних просторів, демонструючи мужність і звитягу, високий рівень повітряного вишколу льотного складу та навченості особового складу родів військ.

Наші вартові неба є взірцем для наслідування, справжнім прикладом героїзму та мужності для українців. Вічна пам’ять полеглим захисникам, які не повернулися з польоту та інших бойових завдань.

Щиро бажаємо нашим героям, щоб небо завжди було чисте й мирне, а кожен політ – успішним. Міцного вам здоров’я, добра, злагоди та успіхів у благородній справі служіння українському народові.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»