Редакція журналу «Охорона праці»

4 листопада – День залізничника

04.11.2022

День залізничника – професійне свято працівників залізничного транспорту. Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший потяг на територію сучасної України. Він мав назву «Ярослав» і був поїздом міжнародного сполучення. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

Своєю нелегкою, а в нинішні тяжкі часи війни без перебільшення героїчною працею залізничники забезпечують пасажирські та вантажні перевезення, створення нових швидкісних маршрутів та розвиток міцної галузі, яка виступає потужним локомотивом національної економіки.

На залізничних станціях працюють справжні майстри своєї справи, які у свята й будні, вдень і вночі, ризикуючи власним життям і здоров’ям забезпечують безперебійне функціонування залізничних артерій. За умов повномасштабного вторгнення рф залізничники перевозять біженців у відносно безпечні райони та транспортують гуманітарні вантажі. Від початку війни допомогли перевезти у безпечні місця мільйони людей.

Колектив журналу «Охорона праці» щиро вітає всіх працівників цього виду транспорту і дякує за добросовісну працю. Міцного здоров’я, добробуту, родинного затишку, успіхів вам на всіх життєвих і професійних магістралях! Щастя й миру вам і вашим родинам!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»