Фандєєв Олександр

4-денний робочий тиждень – баланс роботи й відпочинку

01.07.2024

Компанія Buffer, що дислокується у Великій Британії та займається розбудовою брендів у соціальних мережах, провела експеримент – перевела співробітників на 4-денний робочий тиждень. З показниками ефективності роботи не виникло жодних проблем, і менеджмент компанії вирішив дізнатися, як такий графік роботи вплинув на працівників.

Усі 78 працівників висловилися за збереження 4-денного робочого тижня. Вони зазначили, що скорочення робочого тижня посприяло зменшенню стресів, з’явилося більше часу для відновлення сил і снаги, вони почуваються більш енергійними та креативними, завдяки чому зросла ефективність їхньої роботи.

Працівники компанії працюють віддалено у 20 країнах світу. Компанія зазначає, що кожен сам вирішує, чи працювати йому у п’ятницю. За бажання вони можуть це робити, але жодного примусу немає. Наразі більшість співробітників надає перевагу чотирьом робочим дням на тиждень і лише 21% персоналу працює повних п’ять робочих днів. У компанії припускають, що гнучкість графіку дала змогу працівникам самим визначити, у який спосіб їм працювати задля максимальної ефективності. Темп життя прискорюється, правила гри у сучасному бізнес-світі стрімко змінюються. І сьогодні як ніколи важливо дбати, вважають керівники компанії, про баланс роботи та відпочинку, щоб мати сили та натхнення підкорювати нові бізнес-вершини.

За матеріалами ЗМІ, фото із інтернету

Журналіст Фандєєв Олександр