Редакція журналу «Охорона праці»

30 квітня – День прикордонника

30.04.2023

День прикордонника України відзначається згідно з указом Президента від 27 квітня 2018 року №111/2018. Цю дату вибрано не випадково: саме 30 квітня 1918 року під час російсько-української війни армія УНР вийшла на кордон України та встановила на ньому державні символи.

Загальна протяжність кордонів нашої країни – 6 993 км. Прикордонники несуть службу не лише на суходолі. Під їхньою охороною морські ділянки та українське небо. Прикордонні пілоти забезпечують моніторинг держкордону з повітря, морські кордони України прикривають кораблі та катери.

Сьогодні День прикордонника має для українців особливе значення. Російська федерація, з якою наша країна має найдовший кордон – понад 2245 кілометрів, зухвало порушила цілісність державного кордону України і 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення в нашу країну. Саме герої-прикордонники першими зустріли ворога і стали першими жертвами від рук окупанта. Схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали життя в ім’я України.

Нині прикордонники України – це насамперед захисники держави від російських окупантів. Без їх особистої мужності й відповідальності захист кордонів України неможливий. Це воїни, які разом з українським народом воюють, відстоюючи наше право на вільне та щасливе життя у незалежній Україні.

Військова служба – героїчна праця, а служба прикордонника – щоденний подвиг. Їх життя в постійній небезпеці, їх рідний дім далеко, зустрічі з коханими людьми рідкісні та нетривалі.

Колектив журналу «Охорона праці» вітає прикордонників України з їх професійним святом. Бажаємо якнайменше небезпек, побільше зустрічей з рідною домівкою і близькими людьми! Віримо у нашу Перемогу! Ми обов’язково повернемо свої кордони та більше ніколи не допустимо агресора на нашу землю.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»