Редакція журналу «Охорона праці»

3 листопада – День інженерних військ і День ракетних військ та артилерії

03.11.2022

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочене саме до цієї дати, тому що під час Другої світової війни, 3-го листопада 1943 року, за високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника було розпочато операцію з визволення столиці України – міста Києва. Цей день відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31.10.1997 р. № 1215/97.

Сучасну армію неможливо зараз уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони не раз довели свою високу ефективність на практиці в низці військових конфліктів. Наші ракетні війська і артилерія завжди були і залишаються грізною вогневою силою українського війська. У нинішній, загарбницькій з боку росії війні, саме робота нашої артилерії дає можливість здобувати вогневу перевагу над ворогом, забезпечувати поразку його угруповань, упевнено стримувати ворога та рятувати життя піхотинців, що стоять на передньому краї оборони країни.

Також сьогодні своє професійне свято відзначають інженерні війська. День інженерних військ встановлений згідно з Указом Президента від 27.10.1999 р., «ураховуючи заслуги інженерних військ у зміцненні обороноздатності держави». Інженерні війська – це війська переднього краю. У військовий час саме вони починають атаку і забезпечують мотострільцям і танкістам просування вперед. Воєнні інженери роблять проходи в замінованих полях і загородженнях супротивника, розчищають завали і руйнування для забезпечення руху своїх військ, проводять розмінування місцевості, споруд, доріг, аеродромів, станцій, вулиць.

Шановні військовослужбовці, ветерани, працівники ракетних військ і артилерії та інженерних військ! Ви, спадкоємці славних бойових традицій, є прикладом мужності, героїзму, вірності присязі, самовідданості й рішучості у справі захисту територіальної цілісності та незалежності України. Ваша служба є надійним муром, який дає змогу українцям почуватися захищеними.

Схиляємо голови перед пам’яттю героїв – воїнів інженерних військ, артилеристів і ракетників, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм пам’ять!

Колектив журналу «Охорона праці» щиро вітає всіх, причетних до цих професійних свят. Бажаємо вам, вашим рідним і близьким миру, здоров’я, сімейного благополуччя, злагоди, професійних успіхів!

Зі святом вас і низький вам уклін!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»