Редакція журналу «Охорона праці»

3 листопада – День інженерних військ

03.11.2023

День інженерних військ встановлено згідно з Указом Президента від 27.10.1999.

На плечах воїнів інженерних військ, без перебільшення, тримається потуга Збройних Сил України. Коли держава зазнає агресії, завдання військових інженерів – створити перешкоди противнику та захистити свої війська. Коли закінчується війна – останніми з поля бою йдуть інженери, які розміновують та відбудовують.

Сьогодні, ризикуючи життям, військові інженери і сапери здійснюють інженерну розвідку місцевості, роблять проходи в замінованих полях і загородженнях супротивника, розчищають завали і руйнування для забезпечення руху своїх військ, проводять розмінування місцевості, споруд, доріг, аеродромів, станцій, вулиць, знешкоджують величезну кількість вибухонебезпечних предметів, роблячи безпечними тисячі квадратних кілометрів рідної землі та рятуючи життя українських захисників і цивільних.

Колектив журналу «Охорона праці» дякує всім військовослужбовцям інженерних військ за патріотизм та мужність, за готовність до захисту Батьківщини. Вшановуємо подвиг воїнів-інженерів, які не повернулися з бойових завдань. Вічна їм пам’ять і слава!

Зичимо всім міцного здоров’я, родинного затишку, непохитної стійкості та нових перемог! Нехай уже в найближчому майбутньому вашими наймасштабнішими бойовими завданнями стануть лише миротворчість і наведення мостів!

Слава інженерним військам! Слава Україні!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»