Редакція журналу «Охорона праці»

29 вересня – День пам’яті трагедії Бабиного Яру

29.09.2022

Цього року відзначається 81-ша річниця одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр на північно-західній околиці Києва, вчинених нацистами у 1941–1943 роках.

За два дні 29 та 30 вересня 1941-го року, за офіційними історичними свідченнями, там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. З інших джерел, лише за п’ять днів нацисти стратили там майже 150 тисяч людей багатьох національностей, серед них і українців. І не лише жителів Києва, а й біженців з окупованих українських регіонів, що прибули до міста в надії на порятунок.

Масові розстріли в Бабиному Яру та розташованому поруч із ним Сирецькому концтаборі проводилися й пізніше, аж до звільнення Києва від окупації. Цей злочин тривав майже 103 тижні щовівторка і щоп’ятниці, немов годинник.

Трагедія Бабиного Яру – скорботні події, вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

Але, на жаль, історія повторюється. Цієї весни російсько-окупаційними військами був обстріляний Меморіальний комплекс «Бабин Яр». Вибухами своїх ракет рашисти не тільки вчинили блюзнірство над тілами померлих. Унаслідок цього загинуло п’ятеро мирних жителів, серед них перший журналіст із десятків журналістів, які віддали життя в нинішній, розв’язаній рф війні.

У цей день скорботи і пам’яті колектив журналу «Охорона праці» долучається до загальної печалі, співчуває болю та втраті. Нехай живе надія, що такого більше ніколи не повториться!

Будемо пам’ятати...

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»