Редакція журналу «Охорона праці»

28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

28.10.2022

28 жовтня традиційно вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України. Минуло вже 78 років, але й донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій війні. У далекому 1944-му наші діди-прадіди ціною власного життя завоювали нам мирне небо і щасливе життя. На жаль, маючи пам’ятні уроки історії, ми не змогли його зберегти, через що внуки-правнуки росіян, які допомагали звільняти Україну в ті часи, нині стали загарбниками.

Тому сьогодні ми відзначаємо цю дату у 247-й день страшних, тривожних, воєнних дій на нашій рідній землі, коли горе і розпач наповнюють серце кожного українця, коли всі думки, сподівання, надії та мрії тільки про мир і перемогу України.

У цей день ми традиційно вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, і населення, яке постраждало від дій нацистських окупантів. Низько вклоняємося й висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога, і складаємо глибоку пошану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн.

Ми ніколи не забудемо про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу Батьківщини.

На жаль, захищаючи рідну землю, і сьогодні гинуть найкращі сини нашого народу – за незалежність, цілісність і щастя своєї Вітчизни. Щоранку ми починаємо день молитвою і хвилиною мовчання за загиблими. У нашій молитві та хвилині пам’яті герої як тієї далекої війни, так і герої сьогодення.

З Днем визволення України! Слава Україні! Героям слава!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»