Редакція журналу «Охорона праці»

27 травня – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

27.05.2023

Щороку, в останню суботу травня, в Україні відзначають професійне свято – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Його було засновано Указом Президента України від 25 травня 1999 року № 563/99, «з огляду на значний внесок працівників видавничо-поліграфічного комплексу у справу відродження духовності народу, розвиток науки, культури, освіти, усіх сфер життя суспільства». Це свято об’єднує людей, яким притаманна висока культура, постійний творчий пошук, шанобливе ставлення до друкованої продукції. Їхня робота сприяє подальшій розбудові української державності, відродженню духовності, культурних традицій, розвитку інтелектуального надбання нації, економіки, досягненню європейських соціальних, економічних та культурних стандартів в Україні.

Видання книг, журналів і газет – важка праця, що потребує не тільки високого професіоналізму, але й творчого підходу. Адже кожна друкована продукція має свій характер, який необхідно розпізнати і відобразити в оформленні. Завдяки наполегливій праці видавців, дизайнерів, верстальників і багатьох інших працівників, люди отримують якісні книги, журнали та газети.

Світовий досвід показує, що й у період розвитку інформаційних технологій, комп’ютеризації суспільства жоден із сучасних видів інформації не здатен замінити книжку, журнал чи газету або навіть конкурувати з ними. Друкована продукція залишається найпоширенішою й найдоступнішою.

Журнал «Охорона праці» виходить друком фактично з перших днів незалежності нашої країни. Серед наших читачів – керівники підприємств, служб охорони праці, загалом люди, які турбуються про збереження життя і здоров’я працівників. 

Нині, у дуже тяжкий час для України, багато видавництв вимушені припинити або тимчасово зупинити свою діяльність. Ми випускаємо наш журнал і під час війни, щоб надавати корисну, потрібну та актуальну інформацію читачам.

У цей день колектив журналу «Охорона праці» вітає всіх колег з нашим професійним святом! Ми з вами робимо важливу справу – формуємо духовне багатство нації, робимо розумнішими і грамотнішими громадян. Переконані, що завдяки відданості справі, творчому натхненню, майстерності кожного працівника галузі видавнича справа в Україні буде розвиватися.

Бажаємо всім видавцям нарощення обсягів випуску друкованої продукції, а книгорозповсюджувачам – постійного зростання кола читачів. Міцного здоров’я всім, благополуччя, гармонії в сім’ях та успішної реалізації сміливих починань. Зі святом!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»