Редакція журналу «Охорона праці»

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27.01.2024

Щороку цього дня весь світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, щоб ушанувати пам’ять мільйонів людей, які стали жертвами нацистського терору під час Другої світової війни. Цей день символом найбільшої трагедії в історії людства, яку спричинили нацизм і антисемітизм.

Голокост – це систематичне та організоване винищення єврейського народу нацистським режимом під час Другої світової війни – 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала знищення народів і груп, які нацисти вважали загрозою або неповноцінними. Близько 1,5 мільйона з них були з території сучасної України. Голокост також охопив представників інших національних та етнічних груп, осіб з вадами здоров’я, політичних опонентів та інші групи, які не вписувалися в нацистську теорію про «вищу расу».

Цей день нагадує світовому співтовариству про необхідність зберігати пам’ять про страшні події минулого та про обов’язок запобігати поширенню нетерпимості, расизму, ксенофобії та іншим формам дискримінації.

Світова спільнота в цей день згадує не лише жертв Голокосту, але й виявляє готовність працювати разом для того, щоб у майбутньому не повторилися подібні трагедії.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту має нагадати всім тиранам і агресорам сьогоднішнього світу про небезпечність і наслідки їхніх дій. Адже рано чи пізно вони понесуть покарання за свої нелюдські вчинки.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»