Редакція журналу «Охорона праці»

26 березня – День Національної гвардії України!

26.03.2023

Сучасна Національна гвардія України – підрозділ, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції. НГУ формувалася фактично в бойових умовах – 2014-го року на початку війни росії проти України була створена Законом України «Про Національну гвардію України».

Базою для формування НГУ стали Внутрішні війська, проте на НГУ покладено й цілком нові функції. Зокрема, у воєнній сфері – участь у здійсненні заходів пов’язаних з припиненням збройних конфліктів та інших провокацій на державному кордоні. А також заходів щодо недопущення масового переходу державного кордону з території суміжних держав, або участь у спеціальних операціях з припинення діяльності озброєних організованих груп та злочинних організацій на території України. Водночас на НГУ покладені й правоохоронні функції, зокрема, захист конституційного ладу в Україні, участь у відновленні конституційного правопорядку в разі здійснення спроб захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу шляхом насильства.

До складу НГУ увійшли внутрішні війська України, добровольці та патріоти, що стали на захист народу й державності України в один з найважчих моментів у новітній історії країни, посягань на її цілісність і суверенітет.

Національна гвардія у складний для України час в перших рядах відстоює незалежність, територіальну цілісність та недоторканість України. Перед Нацгвардією завжди стоять найскладніші й надважкі завдання, тож внесок кожного гвардійця в наближення Перемоги над російським агресором – безцінний.

День Національної гвардії України – всеукраїнське свято. Цього дня лунають привітання від урядовців і Президента. Військових, що мають значні досягнення перед Батьківщиною, нагороджують орденами, медалями тощо.

Пишаємося й віддаємо шану тим воїнам, які сьогодні протистоять ворогу на передовій.

Ми також низько схиляємо голови перед тими, хто поклав свої життя за волю і незалежність свого народу.

Слава Україні! Героям слава!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»