Редакція журналу «Охорона праці»

25 грудня – Різдво Христове

25.12.2023

Різдво Христове є одним із головних християнських свят. Більшість православних церков світу, як і Римо-католицька церква та більшість протестантських церков, святкують Різдво 25 грудня за сучасним григоріанським календарем чи новоюліанським. Цього року Православна церква України на Архієрейському соборі в Києві ухвалила рішення про перехід на новий календар.

Українці цього дня традиційно відвідують різдвяну службу. Будинок до свята прибирають і накривають столи білими скатертинами, а також ставлять сніп сіна – дідух. Готують смачні й багаті страви, головною з яких є кутя. Діти й підлітки 25 грудня ходять по домівках і співають колядки.

Нині, у цей тяжкий для України час, складно уявити, що може бути легко на серці, коли довкола війна і розпач. Проте світло Різдва здатне проникнути крізь найтемніший морок і подарувати нам віру у краще майбутнє.

Нехай це свято стане часом, коли ми згадаємо про найважливіші речі – мир, любов, родину, щедрість і співчуття. Бажаємо вам, дорогі українці, душевного спокою, тепла та впевненості в тому, що навіть у найважчі миті ми разом і ми сильні, адже згуртовані як нація у прагненні перемоги, миру і свободи. Різдвяна зірка хай освітлює ваш шлях у новому році, наповнюючи серце вірою, надією й любов’ю і зігріваючи душу.

Щасливого Різдва!

Христос рождається! Славімо його!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»