Редакція журналу «Охорона праці»

24 лютого – початок широкомасштабного вторгнення росії в Україну

24.02.2024

24 лютого 2022 року російська федерація почала широкомасштабне вторгнення в Україну. Порушуючи норми та принципи міжнародного права, двосторонні та багатосторонні угоди, ще 2014 р. росія анексувала Автономну Республіку Крим і Севастополь, окупувала окремі райони Донецької та Луганської областей.

Перші місяці повномасштабної війни були найтяжчими в історії сучасної України. Ворог окупував міста й села. Населені пункти, що відчайдушно оборонялися, стирав з лиця землі артилерією та авіацією, улаштовував справжній геноцид на окупованих територіях. Буча, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь, Ізюм, Тростянець, Оленівка – тепер це не тільки назви українських міст і селищ, це символи російських воєнних злочинів і геноциду.

Ціною життів українців вдалося стримати зло й тиранію, а потім звільнити сотні населених пунктів на півночі України, провести успішні контрнаступи на Харківщині та Херсонщині. Прикладом безстрашності стала «Азовсталь», нездоланною фортецею – Бахмут. Рашистам, що планували «взяти Київ за три дні», нічого не залишається, як продовжувати війну, обстрілювати житлові будинки, школи та лікарні, намагаючись виснажити нас і відтягнути неминуче – відповідальність за злочини.

Минуло два роки кровопролитної широкомасштабної війни. Ми вистояли, а  якщо вистояли – отже, переможемо. І докладемо зусиль, щоб країна-агресор сповна відповіла за скоєне. Заради своєї країни та щоб цінності свободи, демократії й людяності не зазнали поразки у світі.

Звитяга, незламність і героїчне протистояння українського народу ввійде в історію.

Слава Україні! Героям слава!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»