Редакція журналу «Охорона праці»

23 серпня – День Державного Прапора України

23.08.2023

У нашого прапора багатовікова історія, як і історія нашої нації, пов’язана з боротьбою за ідентичність, культуру, традиції, за право жити вільними людьми на своїй землі.

Прапор нашої країни бере свій початок із часів Київської Русі. Синьо-жовті кольори використовувалися ще в дохристиянський час на гербах міст і князів за часів Середньовіччя. Сучасний прапор України було піднято над львівською ратушею 1848 року. 1918 року Українська Центральна Рада затвердила прапор як стяг Української Народної Республіки.

У СРСР публічну демонстрацію цього українського символу було заборонено. Уперше Державний прапор України активісти підняли під час демонстрації на річницю трагедії на Чорнобильській АЕС 26 травня 1989 року. Над офіційною будівлею – Стрийською міськрадою – український прапор було піднято 14 березня 1990 року. А вже 24 липня 1990 року – над Київрадою. Під час голосування за незалежність України 24 серпня 1991 року група депутатів внесла до сесійної зали великий синьо-жовтий прапор, який тепер зберігається у Верховній Раді.

Сьогодні ми знову боремося та успішно даємо відсіч російському ворогові, який вкотре хоче вкрасти нашу історію та незалежність! За півтора року повномасштабної війни прапор України став символом свободи та незламності не тільки для нас, а й для всього світу. Його можна побачити на маленьких вуличках затишної Європи і на великих площах Америки, під час мільйонних концертів світових зірок і на відео з мільйонами переглядів в інтернеті.

Відвойовуючи українські землі у ворога, наші військові встановлюють там український прапор. Стаючи найкращими в спорті, наші спортсмени тримають у руках прапор, ідучи до школи 1 вересня, діти бачать, як український прапор майорить біля їхньої школи.

Державний символ завжди є і на робочих місцях кожного співробітника журналу «Охорона праці», у кабінеті головного редактора. То ж кожна стаття, кожен матеріал «народжуються» з почуттям гордості за нашу Батьківщину, за наш великий народ.

Ми віримо, що скоро зможемо побачити синьо-жовтий прапор у всіх тимчасово окупованих містах та селищах Донбасу, Херсонщини, Запоріжчини та Криму!

Бажаємо всім українцям злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої країни! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртують нас до здійснення високої мети – процвітання соборної, вільної неподільної і могутньої України. Миру і процвітання нашій державі!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»