Редакція журналу «Охорона праці»

23 серпня – День Державного Прапора України

23.08.2022

Напередодні найвеличнішого національного свята нашої держави – Дня Незалежності в Україні відзначається День Державного Прапора. Його встановлено «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…»

Історія нинішнього синьо-жовтого прапора дуже давня. Починаючи з часів хрещення Русі, ці кольори завжди були присутні на прапорах Української держави різних століть. Синій колір на прапорі Україна означає мирне небо, а жовтий – пшеничні ниви.

Державний прапор – найдорожчий символ свободи і волі, віри і сили українського народу, суверенітету держави, втілення національної єдності, честі та гідності. Адже вшанування прапора України – данина традиціям державотворення, історії та сьогодення. Він уособлює віковічні прагнення до миру, працю, красу та багатство рідної землі. За нього й сьогодні проливають кров найкращі сини й доньки України, виборюючи свободу та незалежність нашої країни. Він є і оберегом, і найбільшою національною святинею українців. Це наш історичний дух, це наша  гордість, слава і велич нації.

За роки незалежності Український прапор двічі побував у космосі. Уперше його розгорнув на орбіті  український космонавт Леонід Каденюк у грудні 1997 року. Понад 25 років наш прапор майорить в Антарктиді, над станцією «Академік Вернадський».

Нині синьо-жовте знамено здіймається в багатьох країнах світу на знак підтримки Української держави, яка мужньо протистоїть російським окупантам у цій жорстокій війні.

Зі святом, дорогі співвітчизники! Нехай наше життя, буде яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стяга: мирним і світлим, як блакитне небо, щедрим на злагоду, тепло  і добро, як золотаво-жовте пшеничне поле, а джерело віри, надії та любові до України буде невичерпним.

Віримо в Перемогу!

Слава Україні!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»