Редакція журналу «Охорона праці»

21 вересня – Міжнародний день миру

21.09.2022

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі 21 вересня із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. У цей день ООН закликає всі країни зупинити воєнні дії хоча б на 24 години. Невід’ємною процедурою початку святкових заходів у всьому світі слугує символічний «Дзвін миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На ньому є напис: «Хай живе загальний мир у всьому світі». У межах церемонії, яка триває приблизно 15 хвилин, обов’язковою є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

Ще донедавна для всіх українців мир був повсякденною реальністю. Миролюбні українці ніколи не бажали війни і завжди виступають за мир і спокій на Землі. Але розв’язана північним сусідом війна, страх та насилля не просто лякають і знищують, а й унеможливлюють розвиток України та багатьох інших держав світу. Мир став, як ніколи, найбільшою цінністю та мрією кожного українця.

У цей непростий час колектив журналу «Охорона праці» зичить усім українцям мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання! Нехай навіть тінь зла не торкнеться ваших домівок, нехай над головою синіє мирне небо, без ворожих ракет. Бажаємо всім нових відкриттів, які зупинять біди, хвороби і катаклізми, щоб щасливо зростали діти й не бачили жаху війни! Бажаємо творити добро у кожній сфері діяльності, адже це наша країна, наша земля – нам з вами тут жити! Нехай ваше життя буде красивим, яскравим і спокійним. Нехай вас оберігає Господь, а мир супроводжує в усьому. Бережіть себе і близьких.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»