Редакція журналу «Охорона праці»

21 листопада – День Гідності та Свободи

21.11.2023

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, заснований на честь початку двох революції – Помаранчевої в 2004 році та Євромайдану в 2013. Саме 10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності в Києві вийшли люди, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Тоді ще ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап, і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а за духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які в Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

Цього року відзначення Дня Гідності та Свободи особливе. Воно відбувається під гаслом «Заряджені гідністю та жагою до свободи», що демонструє зв'язок подій десятирічної давнини та нинішньої війни. Десять років – це солідна історична дистанція, коли ми вже можемо ефективніше усвідомити, що відбулося з Україною, з кожним із нас і світом. Ми розуміємо, що Революція гідності та нинішня війна – це єдиний процес, продовження боротьби українців за цінності, за свою історичну пам'ять, свою культурну ідентичність, своє майбутнє.

Цього дня ми вшановуємо людей, які стали на захист демократії, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору. Вшановуємо пам'ять усіх, хто поліг під час революційних подій і в подальшій збройній боротьбі. Дякуємо усім, хто сьогодні зі зброєю в руках відстоює право України на життя.

Журнал «Охорона праці» вітає всіх з Днем Гідності і Свободи, бажаємо всім нам здоров’я, наснаги, віри та сили духу, патріотизму, спільної мети та успішної реалізації усіх цілей, добробуту та злагоди. Нехай пролиті у важкі часи сльози назавжди залишаються в минулому, у кожній українській родині панують спокій та радість! Слава Україні! Слава її Героям!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»