Редакція журналу «Охорона праці»

21 листопада – День Гідності та Свободи

21.11.2022

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, заснований на честь початку двох революції – Помаранчевої в 2004 році та Євромайдану в 2013. Це свято започатковано указом Президента України в 2014 році.

Відзначення Дня Гідності та Свободи, 9-ї річниці Революції Гідності відбувається у цьому році, на жаль, в умовах війни, в умовах масштабної агресії росії. Теперішня війна – це новий Майдан, але вже в межах всієї країни, а Революція Гідності – то був перший переможний бій нинішньої війни. Гасло 21 листопада цього року: «Вистояли на Майдані – переможемо у війні». І ми не маємо морального права забути подвиги учасників Революції Гідності, учасників АТО, ООС і захисників, які відстоюють інтереси народу України в нелегкі часи сьогодення. Низько вклоняємось Героям Небесної Сотні й усім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі.

У цей нелегкий час ми, українці, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки. Сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної України, повинні об’єднати свої зусилля, підтримувати один одного, а особливо допомагати нашим військовим, які звільняють українську землю від окупантів та роблять усе можливе для відновлення територіальної цілісності України. Гідний поваги народ має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Свободу, Гідність та Незалежність нашої держави.

Вітаємо всіх з Днем Гідності і Свободи, зичимо здоров’я, наснаги, віри та сили духу, патріотизму, спільної мети та успішної реалізації усіх цілей, здійснення мрій, добробуту та родинної злагоди, мирного неба. Нехай пролиті у важкі часи сльози назавжди залишаються в минулому, у кожній українській родині панують спокій та радість! Слава Україні! Слава її Героям!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»