Редакція журналу «Охорона праці»

20 червня – Всесвітній день біженців

20.06.2022

На сьогодні біженці − це одна з найгостріших проблем сучасного світу. Війни, стихійні лиха, порушення прав людини – головні причини того, чому люди змушені покидати свої домівки й шукати кращого життя деінде. Нині світ зіткнувся із найвищим рівнем вимушеного переміщення. Небувала кількість людей – понад 100 млн осіб – залишила свій дім у пошуках безпечного притулку.

З початком анексії Криму та війни на Сході України люди були змушені покинути свої будинки і стати або біженцями, або внутрішніми (вимушеними) переселенцями. Новою, трагічною сторінкою новітньої української історії стало повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Мільйони українців залишили Батьківщину, рідні домівки, рятуючись від війни. Українські вимушені мігранти шукають міжнародного захисту і притулку в країнах Європи. 6,5 млн українців стали біженцями та тимчасово виїхали до сусідніх країн. Ще 8 млн українців стали внутрішніми переселенцями. Масштаби гуманітарної кризи зростають щодня.

Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди та визнати їхню стійкість у відбудові свого життя, створити можливості для їх підтримки.

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»