Редакція журналу «Охорона праці»

2 жовтня – День територіальної оборони України

02.10.2022

Це свято було запроваджено три роки тому, 2020 року, ураховуючи важливість територіальної оборони в забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки й оборони та інших суб’єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій. Відзначають його щороку в першу неділю жовтня.

У 2014 року система територіальної оборони України змінилася через агресію з боку Росії. Тоді в терміновому порядку були сформовані батальйони тероборони, які були переформовані в мотопіхотні підрозділи і передані до складу бригад Сухопутних військ. Це мало одне з ключових значень у захисті територіальної цілісності й суверенітету країни. У 2017 році міністр оборони України розробив проєкт вдосконалення організації територіальної оборони. Реорганізація передбачала формування бригад ТРО в усіх областях.

Цього року у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф указом Глави держави дозволено відправляти підрозділи територіальної оборони ЗСУ на фронт для виконання бойових завдань по всій території України, зокрема в районах ведення бойових дій та на окупованих територіях.

Переможне завершення цієї війни, забезпечення обороноздатності та збереження територіальної цілісності України в сучасних реаліях – наша спільна надважлива мета і один з пріоритетів державної політики. І в цьому величезна роль саме територіальної оборони.

Дякуємо нашим захисникам за мужність, силу та героїзм! Бажаємо міцного здоров’я, надійного тилу в усі часи та злагоди у ваших родинах!

Віримо у вас! Перемоги і миру всім нам!

Слава Україні!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»