Редакція журналу «Охорона праці»

19 червня - День медичного працівника

19.06.2022

В Україні День медичного працівника встановлений згідно з Указом Президента від 3 червня 1994 року і відзначається щорічно, в третю неділю червня. Цьогоріч це свято людей благородної професії, які своєю щоденною невтомною працею приходять нам на допомогу в найскрутніший час, в нашій країні буде відзначатись 19 червня.  Цей день – професійне свято усіх тих, хто пов’язав своє життя з медициною. А це не лише лікарі, а й фельдшери, медсестри, санітари.

За останній час на долю наших медиків випало чимало складних випробувань. Спочатку вони були на передовій боротьби з COVID-19, працювали у небезпеці, щоб рятувати життя інших. Здавалося, страшнішого за цю хворобу немає нічого. Та ось в нашу країну прийшла війна, і знову українські медики працюють у надзвичайних умовах. Надають допомогу всім, хто цього потребує. Вони постійно стикаються з великою кількістю неабияких викликів: нескінченні черги поранених та травмованих, брак необхідних ліків, нестача операційних столів, відсутність необхідної підготовки до операцій та багато чого іншого. Не дивлячись на це все, наші лікарі вражають весь український народ своїм героїзмом та професіоналізмом. Вони буквально повертають людей з «того» світу.

Українські лікарі рятують життя цілодобово. І коли спадає хвиля пацієнтів, що потребують термінової допомоги, вони буквально «валяться з ніг» та засинають прямо на робочому місті.

В цей важкий час працівники медичної сфери заслуговують на нашу особливу увагу та вдячність. Редакція журналу «Охорона праці» щиро вітає вас усіх з Днем Медика та бажає міцного здоров’я, гарного настрою, злагодженої роботи, успіхів у боротьбі за здоров'я наших людей, а також всього самого найкращого в особистому житті кожного з вас. Будьте завжди рішучі та впевнені у своїх діях, вірні своїм принципам та невразливі! Низький вам уклін!!!

Редакція Редакція журналу «Охорона праці»